Snoezelkamer Beatrix Kinderziekenhuis geopend

In 2012 bracht de actie ‘Okkenbroek in Beweging’ ruim € 15.000,00 op voor twee goede doelen. De helft van dit bedrag ging naar het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen om de Snoezelkamer opnieuw in te richten. De Snoezelkamer is een plek in het ziekenhuis waar kinderen zich even geen patiënt hoeven te voelen. Woensdag 25 juni is de snoezelkamer geopend. 

De families van Joost Lugtenberg en Mees Mulder en de organisatie van “Okkenbroek in Beweging” waren uitgenodigd in Groningen om te zien wat er met het geld was gedaan wat we met de sponsoractie “Okkenbroek in Beweging” in 2012 allemaal samen hebben ingezameld. Geld dat gebruikt zou worden voor het inrichten van een nieuwe snoezelkamer op de neurologie afdeling van het Beatrix kinderziekenhuis. We hadden de oude snoezelkamer gezien en waren nu uitgenodigd om de nieuwe snoezelkamer te openen.

Het afdelingshoofd heette ons van harte welkom en vertelde hoe belangrijk de snoezelkamer voor hun was, wat het precies is, hoe het resultaat is geworden en hoe blij en dankbaar ze met dit alles zijn. Na deze toespraak gingen we met z’n allen naar de nieuwe snoezelkamer. Joost en Mees mochten het lint doorknippen en daarmee was de snoezelkamer geopend. De meegereisde kinderen leefden zich meteen heerlijk uit op het waterbed en er klonken diverse ooohh’s over de mooie lichtjes in het water en aan het plafond. Naast de snoezelkamer was er ook een rijdende snoezelkar aangeschaft voor de kinderen die niet zelf naar de snoezelkamer kunnen. Ook deze kar zag er mooi en kleurrijk uit.

Daarna kreeg het gezelschap een korte rondleiding over de afdeling. Erg indrukwekkend om te zien, er werd verteld dat hier echt alleen de hele zieke kinderen liggen. En dan besef je weer hoe fijn het is als je gezond bent en ‘gewoon’ naar school kunt gaan. De rondleiding werd afgesloten met een hapje en drankje. Er werd nagepraat over de ziektes van de kinderen en de acties van Okkenbroek in Beweging. Er werd diverse malen benoemd hoe trots we als Okkenbroekers mogen zijn op het enorme geldbedrag dat is ingezameld.

Al met al een mooi resultaat voor ons geld, maar het belangrijkste was dat Mees en Joost er allebei supergezond bij waren.

Jacobien Mansholt, Coördinator Fondsenwerving voor stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, zei verheugd te zijn dat de snoezelkamer op verpleegafdeling M4 van het Beatrix Kinderziekenhuis gereed is. Jacobien: “Zonder uw gift was deze realisatie niet mogelijk geweest! Mijn dank is groot!”

BRON | Tekst Astrid Reijlink, foto's , Beatrix Kinderziekenhuis, Astrid Reijlink en Gonnie Nikamp.