Ommetje in gebruik genomen

Het nieuw aangelegde ommetje tussen 't Hoge Veld en de Okkenbroekerveldweg is zondag 23 november, in aanwezigheid van ruim 40 personen, officieel in gebruik genomen. Nadat Tone van de Enk de openingshandeling uitvoerde gingen de wanderlaars eendachtig het sprookje Zwaan kleef aan in een lang lint over het ommetje. 

Ommetje 20141123Het ommetje is voort gekomen uit het project Dorpsranden van Okkenbroek. Dit is afgelopen winter gestart met de inzet van Jetty Looijenga vanuit de gemeente Deventer en gefinancierd door onder andere provinciesubsidie en WijDeventer. Okkenbroekers Ard Hoorneborg, Paula Hondsmerk, Theo Brands, de familie Stegeman, Johan Oosterveld en Tone van den Enk stelden land voor deze omloop beschikbaar. Een groep vrijwilligers heeft het pad beloopbaar gemaakt. Deze vrijwilligers zullen eveneens helpen met het onderhoud van het pad. Wandelaars die gebruik maken van het ommetje hoeven niet meer over het fietspad langs de Oerdijk te wandelen. Ook de hond, mits aangelijnd, is welkom op het ommetje.

De afronding van de aanleg van het ommetje markeerde tevens de start van een nieuwe activiteit vanuit WijDeventer: een zondagse wandelingen voor Okkenbroekers. De volgende wandeling zondag 28 december. Ook dan is de start vanaf Ons Centrum om 14.00 uur. Met wie er gewandeld gaat worden? Ja, dat is een verrassing. Opgave van tevoren is niet nodig.