Okkenbroek krijgt oorlogsmonument

Jaarlijks realiseren we ons rond 4 en 5 mei dat er weer minder mensen zijn die de Tweede Wereldoorlog zelf hebben meegemaakt. Daaruit blijkt dat wij Nederlanders – gelukkig – al lange tijd in vrede en vrijheid leven.
In 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.

Rode Kruis post bij VisserVoor Plaatselijk Belang Okkenbroek en Omgeving, de Protestantse Gemeente Okkenbroek en Okkenbroek van Oudsher reden hieraan extra aandacht te schenken. Tot het plaatsen van een herdenkingsmonument is het in al die jaren niet gekomen. Daarin gaat een werkgroep bestaande uit Agnes Slettenhaar en Jacquelien Brinkman (Plaatselijk Belang), Jan Bouwhuis (Kerk) en Henk Sepers (Okkenbroek van Oudsher) verandering brengen. Er komt, mede dankzij een bijdrage van WijDeventer, een gedenkteken op het kerkhof van Okkenbroek. Op 9 april, de dag dat Okkenbroek werd bevrijd, wordt dit gedenkteken onthuld. 

Het is belangrijk dat wij blijven herdenken dat mensen voor onze vrijheden vechten. Juist op 4 en 5 mei als we onze dierbaren die ons ontvielen herdenken tijdens de nationale Dodenherdenking en we de dag daarna Bevrijdingsdag mogen vieren. We denken dan aan allen die voor onze vrijheden hebben gevochten en hen die dat vandaag de dag nog steeds doen. Aan hen die direct en indirect, de strijd voor ons zijn aangegaan. Zij hebben ons de kans gegeven om vrijuit te kunnen spreken, te lachen, te bidden, te reizen en te consumeren.

Over de exacte invulling van de onthulling van het monument en een tentoonstelling over vrede en vrijheid wordt u via deze website nader op de hoogte gehouden.

Contactpersoon: Henk Sepers