Update glasvezel / SallandGlas 25 feb

De laatste glasvezel update voor 1 maart, de datum waarop de officiele inschrijftermijn sluit.

Buitengebied

Zoals eerder gemeld richten wij ons als PB Okkenbroek e.o. op dit moment vooral op het buitengebied, zonder buitengebied hebben wij namelijk ook in het dorp geen mogelijkheden.

Afgelopen maandag 23 feb zaten wij in het buitengebied op 30%. De informatiesets met inschrijfformulieren zijn rondgebracht, wij gaan nu de huizen langs. Gelukkig  kunnen wij vele inschrijvingen in ontvangst nemen. Onze dank daarvoor ! Wij hopen dat wij samen met u deze lijn door kunnen zetten !

Wij doen ons best om als PB voor 1 maart de nog niet-ingeschrevenen in ons gebied te bereiken en daarmee de 60% grens te overschreiden. In de rest van Salland is men hier ook druk mee bezig. Ik hoop & verwacht nog wel een klapper, maar dan moeten er wij wel met z'n allen, u ook !! ons best voor doen.

Dus ook wanneer u reeds deelneemt: overtuig uw buurtgenoten ! Wanneer wij als Salland meer dan 60% weten te behalen scheelt dat een ieder enorm in de kosten.. ook voor u ! Elke 5% meer, scheelt +/- 10% in de kosten !

Verder blijft er ruis in de media naar boven borrelen over goedkopere aanleg mogelijkheden in de regio. Wij hebben vele projecten vergeleken (o.a. glasvezel in de achterhoek en glasvezel bij verschillende projecten via het riool). Hieruit blijkt dat de totale kosten, verdeeld over 20 jaar vrijwel gelijk of hoger zijn dan wat SallandGlas eenmalig of per maand vraagt. Het instapbedrag kan wel (veel) lager zijn, dat lijkt mooi, maar wanneer bv de provider hogere maandkosten vraagt, betaal je over de looptijd alsnog meer. Daarnaast is het belangrijk te weten dat SallandGlas maximale kosten meldt, terwijl er bij andere startende projecten indicaties worden genoemd.

Kern

In de kern (gebied wat al over coax / Ziggo kan beschikken) hebben wij in ieder geval nog 22 inschrijvingen nodig om het benodigde percentage te bereiken (zoals u weet kan dit alleen doorgaan wanneer het buitengebied 60% heeft weten te bereiken). Dus ook hier.. overtuig elkaar !

Wij besluiten met een citaat uit 1 van de regionale kranten. De schrijver schrijft:

"Het is mijn stellige overtuiging dat als u deze kans voorbij laat gaan, u nooit goedkoper weer aangesloten kunt worden. Ik zou de vergelijking willen maken met het aansluiten op het aardgasnetwerk of nog langer geleden, de waterleiding. Tegenwoordig is het normaal en zelfs een meerwaarde van uw woning. Wat is mijn motivering u zo graag over de streep te willen trekken ? Ik gun u en uw kinderen die vooruitgang. De rest van de wereld innoveert door, ik hoop u ook !"

Wij zijn ervan overtuigd dat wij er samen komen !