Opening bieb in school

KINDEREN OKKENBROEK GAAN BOEKEN VAN BIEB OP SCHOOL HALEN

Maandag 11 april was het zover en werden de kinderboeken van de bibliotheek in het Noaberhuus in Okkenbroek verhuisd naar basisschool Wereldwijzer in Okkenbroek.

Er werden al kinderboeken, die onder beheer vallen van de bibliotheek Deventer, verhuurd in de basisschool Wereldwijzer. Het bleek dat de 'de handel' in leenboeken daar beter liep. Daarom worden de laatste kinderboeken van de bibliotheek in het Noaberhuus vandaag verhuisd naar de basisschool Wereldwijzer in Okkenbroek. Het gaat dus alleen om de kinderboeken, de overige boeken blijven in de bibliotheek van het Noaberhuus en deze blijft normaal geopend.

De verhuizing van de laatste kinderboeken vandaag gebeurt door de kinderen zelf. Er is een lang rood wit lint gespannen van Noaberhuis naar school. Alle leerlingen, totaal ruim 50, vormen een lange sliert langs het lint. Betsie Leerkes, die werkzaamheden verricht in het Noaberhuus, geeft de laatste boeken (een tiental) stuk voor stuk door aan een ouder. Zij geeft hem door aan de leerlingen. Ze geven alle boeken plichtmatig door, totdat ze de school halen in handen bij juf Wilma.

Het allerlaatste boek dat de school binnekomt is ingepakt. De leerlingen Kim(oudste) en Lara (jongste leerling)mogen het uitpakken. Het is een boek van Koen Kampioen. Al snel verklappen de juffen de reden waarom juist dit boek extra aandacht krijgt. Donderdag komt Fred Diks, de schrijver van Koen Kampioen, naar Okkenbroek. Hij gaat de schoolkinderen van alles vertellen over zijn werken. En heeft voor de winnaars van de wedstrijd kleurplaten, Famke, en boekomslag, Lin, een gesigneerd boek.

Als alle boeken binnen in Wereldwijzer zijn, moet alleen nog een bord onthuld worden. "Bieb in school" valt te lezen op de gevel van school.