Dankdag klusjesdag

Dankdag……dankbaar dat de generaties voor ons dat wat we nu hebben voor ons hebben opgebouwd. Maar staan we daar wel eens bij stil? Weten de kinderen wel wat ze aan de ouderen op deze wereld te danken hebben?
Daardoor is het idee ontstaan om de kinderen mee te nemen in de wereld van de ouderen in onze omgeving. Hoe wonen ze, wat doen ze overdag, hoe oud zijn ze, hoe lang wonen ze er al…
We gaan met de kinderen van de Wereldwijzer op pad. We nemen ze mee naar het Dijkhuis in Bathmen. We gaan daar kijken en ervaren hoe de mensen daar wonen en verzorgd worden. Hoe hun dag eruit ziet. We krijgen daar een rondleiding van de moeder van Nienke en Wietse, Annemarie; zij werkt daar. Zij wil ons laten zien wat er allemaal gebeurt, het ritme van de dag en hoe er voor de mensen wordt gezorgd die niet goed meer voor zichzelf kunnen zorgen.
Maar ook het belang van samen zijn met mensen om je heen.

Dit gebeurt ook in Okkenbroek; samen zijn. Betsy heeft een jaar geleden het ‘goedemorgen koffiedrinken’ opgestart in het Noaberhuus. Elke dinsdag voor mensen boven de 50 jaar. En het is een succes, want wat is nu gezelliger om samen koffie te drinken! Sinds afgelopen voorjaar zijn Betsy en Diana gestart met AOW (Altied Onder Weg). En voor de oudere mensen willen we geld inzamelen om iets moois en leuks te geven waar ze nog lange tijd plezier aan beleven. Daarom gaan we klusjes doen! Om geld in te zamelen voor hen. Dus komt er komende weken kinderen aan de deur voor een klusje: we hopen dat u werk en klusjes genoeg heeft en zo onze aktie een warm hart toedraagt!