Zeskampteam Okkenbroek

Het beste zeskampteam dat Okkenbroek ooit gehad heeft. Het blauw-witte team stond in 1972 onder leiding van coach Jan Bakker, voor de provincie Overijssel in de finale op het marktplein te Raalte.

De aanloop door de provincie naar de finale was een ware zegetocht van het team uit Okkenbroek. Overal waar Okkenbroek op de deelnemerslijst stond kraaide de haan victorie. In de provinciale finale moesten de Okkenbroekers genoegen nemen met een tweede stek. Raalte werd tot winnaar gekroond en mocht uiteindelijk op 19 mei 1973 in de Rijnhal in Arnhem aantreden in de door Dick Passchier voor de NCRV gepresenteerde landelijke finale van het populaire tv-programma. 

Zeskampteam 1972

 

 

Heren van links naar rechts: Gerrit Volkerink, Jan Molendijk, Dick Hoorneborg, Gerrit Nijkamp, Gerard Gerritsen, Hans Haverslag, Coach Jan Bakker.

Dames vooraan van links naar rechts: Lieneke Ludden, Thea Lendrink, Betsy Nijkamp-Voorink, Gerda Haverslag-Nijland op de voorgrond Marietje Alferink.

Aanvullingen in welke vorm dan ook want hier moet nog veel meer over te vertellen zijn, zijn van harte welkom. Stuur uw bericht naar Henk Sepers.

BRON | Familie Molendijk Canada