Dorpsarchief Okkenbroek ontvangt uniek materiaal

Met dank aan Menno Nijkamp die toevalligerwijs in het bezit is van zowel het archief van de toenmalige jongerenvereniging C.J.V. Andreas, als dat van de feestcommissie (tot ongeveer 2005), kan het dorpsarchief Okkenbroek dit unieke materiaal aan de collectie toevoegen.

CJV op reis Limburg Thorn ongeveer 1962Beide archieven zijn min of meer toevallig bij hem blijven ‘hangen’, maar hij beschouwt ze niet als zijn eigendom. De feestcommissie had er destijds geen belangstelling voor om de spullen te bewaren en Menno heeft geen idee of er nog erfopvolgers van de C.J.V. bestaan. Kortom, het dorpsarchief lijkt hem de juiste bestemming. Bijkomend voordeel: dan zijn deze archieven voor iedereen vindbaar. Ondertussen is er contact geweest met één van de huidige bestuursleden van C.J.V. in ruste, met als resultaat dat op enig ogenblik ook dat deel van archief van C.J.V. wordt overgedragen.

Het bestuur van Plaatselijk Belang Okkenbroek en omgeving (PB) heeft in 2015 unaniem ingestemd met een voorstel tot de vorming van een dorpsarchief. De institutionalisering van het dorpsarchief Okkenbroek, onder de vlag van PB, is een volgende stap in het bewaren, vastleggen en beschikbaar stellen van het historisch erfgoed van Okkenbroek.

Bent u in het bezit van oude documenten of foto’s van of over Okkenbroek, of haar inwoners en overweegt u foto’s, documenten of anderszins over te dragen aan het dorpsarchief dan kunt u een bericht sturen naar het secretariaat van PB.