Rouwkaart Kitty Hoogstraten-Muijs

Kitty Hoogstraten-Muijs is 25 augustus 2016 op haar 89ste verjaardag in haar woonplaats Huizen overleden.

KittyKitty Hoogstraten – Muijs (* 25 augustus 1927 - †  25 augustus 2016) was de stiefdochter van Franz Fuchsthaller. Huizen, de plaats waar het echtpaar Fuchsthaller begin zestiger jaren van de vorige eeuw vanuit Okkenbroek naar toe vertrok om dichter bij hun kinderen te wonen. Referend naar haar geboortedatum, de 25ste augustus, noemde zij zichzelf liefkozend: kwartje augustus. 

Een bezoek aan Kitty in 2013 leverde veel fotoalbums, krantenartikelen en aangrijpende verhalen van Kitty, die vanaf 1938 tot ze vertrok op Huize Okkenbroek heeft gewoond, op voor Okkenbroek van Oudsher. Foto’s die terug gingen tot 1910 toen Fuchsthaller, de schrijver van het Okkenbroeks Volkslied, nog in Oostenrijk woonde.

Album KittyVerhalen die gingen over de hartelijkheid van Okkenbroek, de oorlog, de brand die de Villa teisterde, de herinneringen aan oud-Okkenbroekers, de strijd die Fuchsthaller samen met Gerritsen en Niemeijer namens Plaatselijke Belang voerde om elektriciteit naar Okkenbroek te krijgen of het feestlied dat ter ere hiervan op 14 november 1959 werd gezongen, en de inspanningen om wegen te verharden. 

En niet in de laatste plaats het fotoalbum dat Fuchsthaller namens Plaatselijk Belang in 1965 aangeboden kreeg met daarin foto’s van en rondom Okkenbroek uit die tijd. Kitty zei toen over dat unieke album: "Dat mag je houden, dat hoort in Okkenbroek. Daar is het op z'n plek." 

Dankzij Kitty 'kwartje augustus' Hoogstraten-Muijs zijn de verhalen op deze site over de familie Fuchsthaller en Huize Okkenbroek geworden tot wat het is.

Klik hier voor de volledige rouwkaart.