Collecte Reumafonds

In de week van 19 t/m 24 maart a.s. wordt weer de jaarlijkse collecte van het Reumafonds gehouden. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op de 9 Nederlanders kampt met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Tweederde (69%) van de reumapatiënten wordt beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Met uw donaties kunnen onderzoeken worden gefinancierd die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. Dit helpt het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.

Namens het Reumafonds,

Marian de Brouwer - collecteorganisator Lettele/Okkenbroek

 

 

70 jaar Voor Ons Plezier

VOP bordjeDe toneelvereniging VOP (Voor Ons Plezier) is op 3 januari 1948 opgericht. Na vijf jaar oorlog (1940 – 1945), waarin het culturele leven niet bepaald volop bloeide wilde men in Okkenbroek wel eens wat vertier. Mogelijk in de vorm van een jaarlijks toneelstuk. De eerste drie jaar werd een blijspel opgevoerd. De derde uitvoering was ronduit slecht. Een serie treurspelen volgde. Een treurspel, vond men in het algemeen, is eenvoudiger te spelen dan iets vrolijks. Bovendien bleek het grote publiek ernstige spelen, ondanks het feit dat er in de wereld al genoeg ellende is zoals de voorstanders van een blijspel naar voren brachten, wel te waarderen. VOP had niets te klagen over het aantal Okkenbroekers en mensen uit de omgeving die wel eens ‘op de planken’ wilden staan. Al is er een tijd geweest dat het niet mee viel voldoende dames hiervoor te krijgen.

De jeugd van Okkenbroek en omgeving ging in de jaren kort na de oorlog naar catechisatie en naar de Christelijke Jongeren Vereniging (CJV). Daar bleef het wel zo'n beetje bij, want 'uitgaan' kwam toen nog niet in het woordenboek voor. Eind jaren veertig van de vorige eeuw werd het hoog tijd leuke dingen te gaan doen. De CJV kwam geregeld bijeen in het jeugdgebouw De Ark, de voorloper van Ons Centrum, om daar gezellige uurtjes door te brengen. Een ideale voedingsbodem voor goede ideeën. Geen wonder dat daar de gedachte geboren werd voor de oprichting van VOP.

VOP Nijkamp in de sminkHenk Nijkamp en Ap Oostenenk behoorden tot de oprichters van VOP. Arie Tuitert voegde zich als jonge twintiger in de rol van penningmeester bij hen. Dertig jaar zou hij de penningen van de vereniging beheren. "Voor Ons Plezier, en plezier dat hadden we", weet de inmiddels 88-jarige Tuitert ondeugend glimlachend zich die periode uit zijn leven nog goed te herinneren. Trots toont hij het VOP bordje <foto> dat hij voor 30 jaar peningmeesterschap ontving.

Het eerste stuk dat werd opgevoerd heette De Gebroeders Kalkoen. In de beginjaren was het behelpen met de uitvoeringen. In De Ark was geen ruimte voor de acteurs om zich om te kleden. Daarvoor maakte men gebruik van de naastgelegen school en het café tegenover De Ark. In de ruim 65-jarige geschiedenis van VOP heeft de vereniging steeds kunnen beschikken over een vaste kern van spelers en speelsters. De meeste leden verdwenen, om welke reden dan ook, na enkele jaren weer van het toneel waarna anderen de vrijgekomen plaatsen innamen.

Tot 1963 heeft VOP zonder donateurs ‘gedraaid’. Het financiële deel werd gedekt door de leden aangevuld met de opbrengst van de uitvoering. In 1963 besloot VOP met donateurs te gaan werken. Niet omdat men het financieel zo moeilijk had maar om het publiek meer aan de vereniging te binden. Voor het opvoeren van een toneelstuk was de vereniging in die periode ruim fl. 50,00 aan auteursrechten kwijt. Vreemd genoeg hield men met het bepalen van dat bedrag geen rekening met de capaciteit van de zaal waarin gespeeld werd.

Na 65 jaar staat VOP in thuishonk Ons Centrum nog jaarlijks op de planken. Het tekort aan dames heeft plaats gemaakt voor een behoefte aan meer mannelijke toneelspelers. Zaterdag 24 maart brengt VOP 'Een rit te ver' van John Eerd op de planken in Ons Centrum.

BRON | Archief VOP, Arie Tuitert 

Reageren? Stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. naar Henk Sepers of bel 0570-550480.

Seniorensoos

Beste mensen ,

Sedert jaren bestaat er in Okkenbroek de Seniorensoos .

Van september tot april  komt men een middag bij elkaar in Ons Centrum.

Er komt een spreker  een gezellig stukje muziek of iets dergelijks .

Ook is er de Kerstmiddag i.s.m. de Diakonie .

Dit onder het genot van een kop koffie of thee en een consumptie .

In juni is er nog een dagtocht met de bus .

Tot zo ver de info.

Door overlijden en ziekte daalt het aantal leden .

Dus wie zin heeft om bij de Soos te komen .U bent van harte welkom .

Om de dagtocht dit jaar door te kunnen laten gaan kunnen ook niet leden zich opgeven .

Info bij Janny Hoornenborg   0570-551469

 

 

 

 

 

nieuwe expositie

Een aantal dames van de schildersclub uit Esplo hebben hun schilderijen opgehangen
in de gang en de huiskamer van het Noaberhuus.

Kom gerust binnen om hun werk te bewonderen!

Op 21 maart houdt PB Okkenbroek haar jaarlijkse ledenvergadering. Voor de pauze doen we verslag van onze activiteiten. We vertellen het laatste nieuws over de voortgang van de woningbouw en over de toegekende subsidie ten behoeve van het behoud van landschapselementen tussen Okkenbroek en Lettele.

PB en het bestuur van Kulturhus hebben dit jaar ook veel overleg gehad over de toekomst van en de leefbaarheid in Okkenbroek. Het deel na de pauze gaan het bestuur van PB en OC dan ook graag met zoveel mogelijk Okkenbroekers in gesprek. Want de toekomst van ons dorp gaat iedereen aan!

In de bijlage vind je de agenda voor de jaarvergadering en een toelichting op het programma na de pauze. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Klik hier voor de bijlage

Dit jaar doet het More Music Orkest ook mee aan de Spek de Kas actie van Jumbo Hans Kok in Colmschate. Iedereen kan ons sponsoren door de boodschappen te doen bij de Jumbo op de Flora in Colmschate en daarna de kassabon te scannen en de punten toe te kennen aan More Music Orkest.

Muzieklessen zijn duur. Met het verdiende bedrag kunnen we de muzieklessen van onze leerlingen betaalbaar houden en kunnen we iedereen een kans bieden om muzieklessen te gaan volgen. Dit kan natuurlijk op alle instrumenten die in ons orkest beschikbaar zijn zoals: bugel, trompet, saxofoon, bariton, trombone, bas, drum, piano, gitaar, maar ook zanglessen.

Dus scan uw bon als u onze vereniging een warm hart toedraagt!

Lees hier die informatie op Facebook

Na de meting van gisteren (4,5 centimeter) waren wij niet optimistisch over de kans dat we De Bosbaan vandaag wel konden openen. Toch hebben we vandaag wederom een meting gedaan. Op een deel van de baan is het ijs dik genoeg (meer dan 9 cm), maar op een even zo groot deel ligt slechts 6 centimeter.

Nog 2 dagen van deze vorst en dan ....

Nieuws van De Bosbaan

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we de ijsdiktes op De Bosbaan gemeten. Om veilig te kunnen schaatsen is het noodzakelijk om overal 8 tot 9 cm ijs te hebben. De ijsdiktes die we gemeten hebben liggen tussen de 4,5 en 7 cm. Nog lang niet genoeg dus!

Met andere woorden; De Bosbaan gaat vandaag niet open!

 Einde bericht!

Spel de Kas bij de Jumbo

Doe je ook altijd je wekelijkse boodschappen bij de Jumbo op de Flora? Of misschien ken je iemand die dat doet?

Onze Suzanne heeft “stichting okkenbroeksfeest” aangemeld voor de Spel de Kas actie!
Met deze actie kunnen we een mooi bedrag bij elkaar verzamelen om onze 60e editie nog mooier te laten verlopen.

Hoe werkt het?
Morgen begint onze Spek de Kas actie!
Van 28 februari t/m 24 april 2018 krijg je bij elke € 10,-* aan boodschappen bij Jumbo Hans Kok, een waardebon met daarop een unieke streepjescode. Deze bon is 1 punt waard en is eenmalig te doneren aan een vereniging of school naar keuze. Hoe meer punten, hoe hoger het geldbedrag. Punten zijn te doneren bij de scanzuil in onze winkel.

Leden, familie, buren, vrienden, kennissen… roep iedereen bij elkaar om het jaarlijkse Okkenbroeks feest een warm hart toe te dragen.

Beste bestuurders en leden van de verenigingen in Lettele en Okkenbroek,

Op 15 februari verzorgen wij een tweede voorlichtingsavond over een nieuwe EHBO-cursus in De Koerkamp te Lettele, de aanvang is 20.00 uur.
Er zijn al aanmeldingen, maar wij hebben plaats voor meer cursisten.

Wij benadrukken het belang van goed opgeleide EHBO-ers om in de buurt, maar ook tijdens de evenementen in onze dorpen het voor iedereen veilig en gezond te houden.
Bij veel evenementen is gecertificeerde EHBO-aanwezigheid een verplichting binnen de vergunning. Wij bieden in Lettele en Okkenbroek EHBO voor een kleine (vrijwilligers-)vergoeding.
Er zijn op dit moment echter te weinig vrijwilligers om deze functie 100% te vervullen. De kans bestaat dat er dan dure externe hulp moet worden ingehuurd. Daarom doen wij een beroep op u, als vereniging, om de groep vrijwillige EHBO-ers te vergroten en onze evenementen betaalbaar te houden.

In de Letter is deze avond vermeld, maar wellicht is het ook nog nuttig om de uitnodiging in de bijlage nogmaals door te sturen aan uw leden.

Op de voorlichtingsavond geven wij informatie over de inhoud, tijden en kosten.

Wij rekenen op u!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van
EHBO Vereniging Lettele-Okkenbroek

 

UITNODIGING JAARLIJKSE LEDENVERGADERING VAN V&L

Datum: dinsdag 20 februari 2018
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Ons Centrum

AGENDA

1. Opening
2. Notulen jaarvergadering 2017
3. Jaarverslag secretariaat 2017
4. Jaarverslag penningmeester 2017
5. Verslag kascommissie en benoeming nieuwe leden kascommissie
6. Bestuurswisseling, aftredend en herkiesbaar zijn :
Henk Stoevenbelt, Hans Haverslag en Bertus Jeurlink.
Tegenkandidaten kunnen zich aanmelden bij het secretariaat tot 28 februari 2017
vergezeld van 10 handtekeningen van medeleden ter ondersteuning.
7. Plaatsing hekwerk om multifunctioneel speelveld
8. 60 jarig jubileum
9. Begroting 2018
10. Activiteiten 2018
11. Rondvraag
12. Sluiting

Wilt u voor onze administratie, mocht u dit nog niet gedaan hebben, uw emailadres opsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Bestuur van V&L