Hakselparty part 3

Nog iets meer dan 2 weken en dan is het weer zover! Hakselparty deel 3!! Vrijdag 6 oktober gaat het gebeuren...Een superavondje met supermuziek! De band 7NA, Major Lazarus en Brommers kiek'n...Dus dit mag je niet missen....

Datum: 6 oktober

Locatie: Okkenbroekerveldweg 4

Aanvang: 20.00 uur

Entree: 5,= pp MAAR BEN JE VOOR HALF 11 BINNEN KRIJG JE DE EERSTE 2 DRANKJES VAN ONS!

Let op! Je kunt niet pinnen!

 

Dominee de Heer in Brokkenhoek

dsdeheer01Sinds 2012 tekent Margreet de Heer voor het blad Predikant & Samenleving een strip over haar alter ego, Dominee de Heer. Het had niet veel gescheeld of zij was inderdaad dominee geworden: ze heeft theologie gestudeerd en een deel van haar familie is dominee - dat maakt het des te leuker om nu in strips te fantaseren over hoe dat zou zijn geweest. Dominee de Heer is hoedster van de gemeente Brokkenhoek - een verwijzing naar het dorpje Okkenbroek, waar zij in de kerk en pastorie is opgegroeid tot en met haar zesde levensjaar.

Strips lezen? Klik hier!

De begraafplaats in Okkenbroek ligt verscholen achter een singel aan de rand van het dorp. Twee hekken markeren de ingang. Nadere aanduidingen ontbreken behalve dan sinds kort het adres Okkenbroekerveldweg 9a. De toegang valt niet op. Om de begraafplaats te vinden moet je gewoon weten waar het is. Ook een parkeerplaats ontbrak tot voor kort; bezoekers moesten de auto’s in de berm parkeren.

57E20243CF264917A58EB2DB8758C61BDit leidde vooral tijdens begrafenissen tot ongewenste situaties. Een echte parkeerplaats was dan ook geen overbodige luxe. De oplossing was al wel eerder bedacht maar nog nooit verder uitgewerkt. Door namelijk een droge sloot voor de begraafplaats te dempen zou er voldoende ruimte ontstaan voor de aanleg van een ruime parkeerplaats. Vorig jaar oktober besloot de pas opgerichte Vereniging Begraafplaats Okkenbroek er echt werk van te maken. Gelukkig gaf de gemeente direct de volledige medewerking. Daarna kwam het kostenplaatje, dat op basis van een offerte van Reko toch al snel in de buurt van € 10.000,00 zou uitkomen. Dat kon de Vereniging bij lange na niet bekostigen. Dus was het zaak om op zoek te gaan naar sponsoren. 

 De begraafplaats leeft bij de Okkenbroekers. Dat bleek vorig jaar zomer al toen vlak na de oprichting een ledenwerving resulteerde in 250 tal nieuwe leden. In  november kwam dat nogmaals tot uiting in het overmaken van de bijna volledige opbrengst van de bazaar naar de Vereniging ten bate van de aanleg van een parkeerplaats. Begin van dit jaar kwamen ook toezeggingen van de gemeente Deventer (Wij Deventer), het RABO-Coöperatiefonds en van Vredehof uitvaartverzorging binnen. Daardoor bleek het mogelijk om met eigen arbeid en eigen reserve de klus aan Reko te gunnen. Met als gevolg dat er in dit voorjaar al een prachtige parkeerplaats is aangelegd.

 De Vereniging Begraafplaats Okkenbroek gaat dit heugelijke feit vieren. Op 22 september wordt de parkeerplaats officieel geopend de heer Wiebe van Ens. Hij was in het verleden jarenlang het aanspreekpunt bij de begrafenissen.  Bij die gelegenheid kan de vereniging iedereen bedanken die, op welke wijze dan ook, er een bijdrage aan heeft geleverd.

Die officiële opening vindt plaats op de begraafplaats van 16.00 tot 17.00 uur.

Ook zal in een korte rondleiding over de begraafplaats worden gegeven .

Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd.   

 En …….. natuurlijk blijven nieuwe leden van harte welkom!

Ga voor verdere informatie naar: www.okkenbroek.net en zoek onder het kopje “verenigingen” naar de Vereniging Begraafplaats Okkenbroek.

 

Agrarische bedrijven zijn belangrijk voor de economie van Salland. Ook zijn ze onderdeel van ons mooie coulisselandschap. Grootschalige veehouderij is in opspraak. Maar kennen we de feiten over agrarische sector? Kennen we de intenties van de ondernemers?

Op 18 september nemen je mee op excursie en hoor je hoe het eraan toegaat in varkenshouderij. Verder worden de resultaten van een driejarig onderzoek over veehouderij en gezondheid gepresenteerd. Welke conclusies hebben de onderzoekers getrokken over de impact op onze gezondheid? Vervolgens gaan boeren, burgers en buitenlui in gesprek over wat een gewenste ontwikkeling voor de agrarische sector van Salland kan zijn. Iedereen is van harte welkom.

 

Wat is het Salland Café?

Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een breed netwerk aan nieuwe ontwikkelingen in Salland. Het Salland Café is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert. Vier keer per jaar komen bewoners, ondernemers, organisaties en overheden bijeen. Met korte presentaties over actuele thema’s en elke keer op een andere locatie in Salland. Graag ontmoeten we je in het Salland Café.

Aanmelden

Aanmelden voor 14 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (vermeld ‘opgave Salland Café’ en onderdeel excursie en/of Salland Café). Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Programma maandag 18 september

19.00 uur         Rondleiding op bedrijf Varkenshoff, Haarweg 22, 8152 DJ  Lemelerveld.

Annemarie Noordman en haar familieleden nemen ons mee op excursie in de Varkenshoff, daar waar buiten naar binnen wordt gebracht.

19.40 uur         Vertrek naar het Salland Café (5 minuten autorijden).

19.45 uur         Ontvangst bij Omni Mobilae, ingang naast Berkendijk 10, 8141 RD Heino.

20.15 uur         Veehouderij en gezondheid waar gaat het over?

 • Dick Heederik, hoogleraar verbonden aan Universiteit Utrecht, neemt ons mee in de resultaten van zijn onderzoek naar gezondheid en veehouderij. Wat betekent dit onderwerp ‘veehouderij en gezondheid’ voor ons in Salland?
 • Annemarie Noordman met een korte presentatie over haar Varkenshoff, waar met respect voor dier, omgeving en milieu vlees wordt geproduceerd.
 • Ingrid Jansen, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, geeft in haar presentatie de actualiteiten weer in varkenshouderij: bedrijfseconomisch, wat betreft milieu, dierwelzijn en gezondheid.

21.15 uur         In gesprek over veehouderij en gezondheid in Salland.

In groepen praten we over veehouderij en gezondheid in Salland.

22.00 uur         Afsluiting en borrel.

Dorpsbarbecue

Hallo allen,

Aanstaande zaterdag 16 september is het weer zover, de jaarlijkse dorpsbarbecue op De Bult bij ons mooie kerkje.

We starten vanaf 17.00 uur, je kunt het zien aan de rooksignalen... Hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus doe allemaal gezellig mee! Het scheelt weer een avond koken! We vragen wel een bijdrage van 10 euro per persoon, kinderen onder de 16 betalen slechts 5 euro.

Samen eten is altijd leuk! Dus kom en doe mee!!

 Meld je aan bij bij Thea, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

Positieve energie

 

Na de zomer begint de damessoos weer met het volgende programma.
Heb je zin om ook bij de damessoos te komen, dan ben je welkom.

Positieve energie

Bezig zijn met je gezondheid, bewust in het leven staan zijn stimulerend voor je welzijn.
Op vrijdagavond 15 september krijgen we meer te horen over Acupunctuur, Buqi en Taijiwuxigong en hoe deze vormen van geneeswijzen ons positieve energie kunnen geven!

Jos Nollen is diegene die erover komt vertellen en met ons een oefening gaat doen. Hij heeft een eigen praktijk in Bathmen.
De avond start om 20.00 uur,inloop vanaf 19.45 uur bij Ons centrum.

Tot dan!

Groet,  D’oos

 

Ongetwijfeld is (bijna) iedereen weer terug van vakantie en hopelijk heeft u er van genoten.

We gaan zonder dat we het willen heel snel weer de donkere dagen rondom Kerst beleven en de Werkgroep Okkenbroek Verlicht is al tijdens de zomervakantie bijeen gekomen om te praten over een nieuw initiatief dat Okkenbroek een stukje lichter en gezelliger zou moeten maken tijdens de donkere dagen rondom Kerst en Oud & Nieuw.

Wij: Anke, John, Harry en Monika, hebben het plan opgevat, om samen met een stukje subsidiering van de gemeente en hulp van andere instanties en bedrijven, zo rond 9 December in het dorp op vaste plekken, kerstbomen te plaatsen en te verlichten tot ergens medio Januari van het volgende jaar.

Hiermee hopen we  licht, saamhorigheid en gezelligheid in het dorp te brengen!

Plekken

Natuurlijk kunnen wij dit niet alleen en hebben daarbij hulp nodig van u, als inwoner van dit mooie dorp. Ten eerste willen wij u vragen mee te denken over de juiste plekken om de kerstbomen te plaatsen:.

Wij dachten aan:

 1. Ingang Visserhof 2x een kleine boom
 2. Op het grasveld Boerhofstraat /Dijkmanstraat
 3. Bij Ons Centrum
 4. Bij het speeltuintje aan de IJssel de Schepperstraat
 5. Grasveldje bij IJssel de Schepperstraat / doorgang naar de Oerdijk
 6. Bij de bebouwde kom borden aan weerszijden van het dorp.

Zijn dit de juiste centrale plekken? Graag horen wij uw mening.

Versiering

Daarnaast hebben we hulp nodig bij het versieren van de bomen; de verlichting zelf wordt verzorgd, maar er kunnen vast wat ballen en slingers bij om de bomen aan te kleden! Heeft u materialen over of vindt u het leuk om daarover met ons mee te denken, laat het ons weten.

En we zouden het leuk vinden om de bomen op een vaste dag te ontsteken en daar een klein evenementje van te maken. Wellicht heeft u ideeën om dit te doen.  Die horen we graag!

Uw ideeën, opmerkingen en hulp kunt u aanmelden op het volgende email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., spreek één van de leden van de werkgroep aan of bel op de volgende nummers:

Harry 06 5259719

John 06 53540918

Anke 06 51635021

Monika 06 46684800

Op 20 september zitten we weer bij elkaar om de ideeën en verdere uitvoering te bespreken.

Het MoreMusicOrkest gaat nu na de vakantie vrolijk verder. Na de geweldige aftrap tijdens het jaarlijkse Pater Jan Brinkhof concert bij cafe De Koerkamp in Lettele, richten we ons nu op onze jaarlijks najaarsconcert. Dit concert vindt plaats op zatedag 18 november in Ons Centrum in Okkenbroek.

We hebben reeds nieuwe liederen op de lessenaar staan. Niet alleen de lessenaars van de blazers, maar ook van een gitarist, toetsenist, dummer en zangeres. Het is weer een hele uitdaging om de nieuwe soort muziek in te studeren, maar dat gaat ons vast lukken. Het zullen leuke (rock)nummers zijn, die een ieder vast wel kent.

We hebben dan wel een gitarist, toetsenist, drummer en zangeres, maar we zoeken nog minimaal één extra gitarist er bij. De toetsenist en drummer willen ook graag een blaasinstrument bespelen, dus zoeken we vervanging. We hebben een zangeres, maar willen er heel graag nog een zanger bij, maar ook zijn zangeressen van harte welkom!

Kijk eens op www.moremusicorkest.nl en kom eens kijken op onze repetitieavond op maandag van 19:30 tot 21:30 uur bij cafe Spikker in Lettele.

café en terras a la Monique

Het volgende staat de komende tijd weer op het programma:

 • rummicup: 6 oktober, 10 november en 8 december.We beginnen om 19.30
 • oktoberfest: 21 oktober. Kijk op de posters in het cafe, noaberhuus en in school.
 • kerstmarkt op 15 december.

Voor verder info kijk op: cafe-okkenbroek

Landelijke huis-aan-huis collecte voor blinden en slechtzienden wordt in 2017 gehouden van 16 t/m 21 oktober.

In Nederland zijn circa 350.000 mensen blind of slechtziend. Uit onderzoek blijkt dat dit aantal in 2020 is opgelopen tot zo’n 380.000. Oorzaken hiervoor zijn onder meer de vergrijzing, maar ook ziektes als diabetes waardoor veel jonge mensen worden getroffen. Met uw hulp maken wij ons sterk voor blinden en slechtzienden. Geef hen de kans om zo zelfstandig mogelijk te leven, mee te doen in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen. Geef u bijdrage aan de collectant. Collectant gemist in die week, sms 'ogen' naar 4333 voor een eenmalige donatie van € 2,50! Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.  
Namens Bartimeus Sonneheerdt vereniging, collecte coordinator: Marian Jansen mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..