In oktober is het 40 jaar geleden dat het Stichtingsbestuur Dorpshuis "Ons Centrum” is opgericht. Hier willen we aandacht aan besteden en wel omdat het dorpshuis een belangrijke ontmoetingsplek in het dorp is, en moet blijven. We willen u allen, jong en oud en alles wat er tussen zit, uitnodigen op 14 september ‘s avonds vanaf 20.00 uur, in het dorpshuis bij Café en Terras a la Monique. Wij zorgen voor de koffie en een aantal munten en hapjes, als u de sfeer en gezelligheid mee brengt zorgen wij voor de muziek, Cash en More komt spelen, en maken we er een gezellige avond van. Dus geen persoonlijke uitnodiging, een ieder is van harte welkom.

Estafette

Doe mee met de Nationale Sportweek Estafette vanuit Okkenbroek!

Wil jij samen met je buren, vrienden, collega’s, klasgenootjes of teammaatjes vooraan staan bij de opening van de Nationale Sportweek met artiesten als Sharon Doorson, Yosina, DJ Dennis van der Geest en vele anderen? Doe dan mee met één van de drie estafette optochten ‘op wieltjes’.  Je ontvangt het VIP-polsbandje en geniet van het programma op Sportpark Keizerslanden. Na deze opening volgt de rest van de week ook een heel gaaf (en veelal gratis) sport- en beweegprogramma.

Alle informatie over de estafette routes, de tijden en het gratis aanmelden is te vinden op https://www.sportbedrijfdeventer.nl/sportiefdeventer/nationale-sportweek-estafette/ Voor het overige programma kijk je op www.nationalesportweekdeventer.nl

Seniorensoos Okkenbroek eo.

Na een mooie en een zeer warme zomer en nu de meeste vakanties achter de rug zijn, wordt het normale leven weer opgepakt, zo ook bij de seniorensoos. We beginnen weer met frisse moed. De programma’s voor het seizoen 2018-2019 zijn weer klaar. Het belooft weer erg gezellig te worden. Elke derde woensdagmiddag van de maand hopen wij U weer te ontvangen.

De data’s zijn:
19 sept. 2018     17 okt. 2018        21 nov. 2018
5 dec. 2018        19 dec. Kerstviering
16 jan. 2019       20 febr. 2019      20 mrt. 2019    17 apr. 2019

Een vriendelijk verzoek zijn er nog mensen die bij de seniorensoos willen laat het ons weten, want de groep wordt steeds kleiner doordat er steeds weer mensen komen te overlijden, en aanvulling er bijna niet is.

Het bestuur bestaat uit:
Janny Hoornenborgtel: 551469   Anton Kloosterboer tel: 551270
Jan Nijland tel: 0570-551548      Jannie Kleiboer  tel: 0572-381867
Ria Alferink tel: 0570-551420

De woensdagmiddagen beginnen om 14.00uur en eindigen rond 17.00 uur. Locatie: Terras a lá Monique Oerdijk 141 Okkenbroek.
We begroeten U allen graag op 19sept.2018 ‘s middags om 14.00 uur.

Het bestuur.

More Music Orkest

De vakanties zijn voorbij, maar het More Music Orkest was al weer enthousiast begonnen. Maandagavond 27 augustus klonken de noten heel fris op een nieuwe oefenlocatie. Er moet ook wel gerepeteerd worden, omdat deze maanden weer van alles te gebeuren staat. Ook de lessen zijn alweer begonnen. Er zit muziek in!! Maar nooit teveel.

Zo zijn we nog altijd op zoek naar zangers of zangeressen die samen met Marleen de sterren van de hemel willen zingen en zo samen naar nog grotere muzikale hoogtes komen. Schroom dus niet en kom op maandagavond tussen 19:30-21:30 naar de Spil, daar repeteren we nu. Ook andere versterking is van harte welkom, gitaristen, basgitaristen, drum of toetsenist. Laat je uitdagen.

Even horen hoe ver we nu zijn? Op Zaterdag 14 september zijn we te horen bij het oogstfeest in De Bongerd van Lettele. Kom het ervaren en horen!

Op zaterdag 17 november treden we op in Lettele met ons jaarlijks concert, waarbij ook onze leerlingen laten horen wat ze inmiddels kunnen. Het wordt een bijzondere avond dus houd hem vrij.

Nog leuk om te noemen is dat ook dit half jaar op de basisscholen in Okkenbroek en Lettele weer muzieklessen gegeven worden via Muziek Netwerk Salland. Door het More Music Orkest zullen zij ook weer een eindconcertje geven. U hoort daar zeker nog over.

Natuurlijk halen we ook weer oud papier op. Voor de data en locaties kunt u op onze website kijken www.moremusicorkest.nl

Noaberhuus

Iedere Dinsdag om 9.30 uur gaan we met een groep van ongeveer 15 personen koffie drinken in de huiskamer. Lijkt het je gezellig om ook een keer langs (aan) te komen, twijfel dan niet en schuif gewoon aan. Je hoeft je niet op te geven en het verplicht je verder tot niets.

Elke eerste woensdag van de maand is er een spelletjesmiddag. We spelen een bord-of een kaartspel of rummikub. Er zijn verschillende spelletjes aanwezig. Je hoeft je hiervoor niet op te geven en er zijn verder geen onkosten aan verbonden. We beginnen om 14.00 uur en stoppen rond 16.00 uur.

In de gang van het Noaberhuus staan 3 boekenkasten. Je kunt daar boeken lenen zo vaak en zoveel je wil. En er zijn ook tijdschriften. Je hoeft hiervoor niets te noteren, en je mag ze zolang lenen als je wil, en je mag de boeken of tijdschriften eventueel houden. Ook staat er een kast met kinderboeken. Loop gerust eens binnen. Het noaberhuus is open op Dinsdag tot en met Vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur, en op Zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

In November is er weer een bingo voor alle senioren van Okkenbroek en omgeving. We spelen bingo op een (bijna) geheel nieuwe wijze. Nieuwsgierig??? Ergens in Oktober volgt er een uitnodiging via de aanplakbiljetten en via Okkenbroek.net.

“Broer een leven lang boer”. Er is in het Noaberhuus een expositie van Broer Pekkeriet. Kom eens binnen om zijn prachtige schilderijen te bekijken.

rummikub

Op 21-9 en 12-10 en 16-11 is er voor de liefhebber weer rummikub bij Cafe en Terras a La Monique.We starten om 19.30. Doe gezellig een avond mee.

Samen eten

Samen eten is veel leuker en gezelliger!

Elke tweede dinsdag van de maand wordt er in Ons Centrum gezamenlijk gegeten.
Van verse groente en fruit wordt er een drie gangen menu gekookt.
Er is een vaste groep die komt eten, maar er is nog plaats voor meer mensen.
Iedereen is welkom ook gezinnen met kinderen.

Wilt U ook gezellig mee eten, laat het dan minimaal een week van tevoren even weten aan de kookgroep, dit i.v.b. met de inkoop van spullen. We beginnen met eten om 18.00 uur, de kosten zijn p.p.€ 6 ,- per maaltijd.

De kook groep:
Tiny Schreur,           Gerda Haverslag tel. 05702-321331
Gerda Bolink            Gerdy Ruiter

‘Klik & Tik’ voor beginners en ‘Werken met de e-overheid’ voor gevorderden

Om mee te kunnen doen in de maatschappij is basiskennis van de computer onmisbaar. En de communicatie met de overheid gebeurt steeds meer via internet. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om een e-mailtje te versturen, een online formulier in te vullen of informatie op te zoeken op internet. De Bibliotheek Deventer organiseert daarom laagdrempelige computercursussen op verschillende locaties. Hilda en Gultekin volgden de cursus Klik & Tik bij de Bibliotheek Deventer.

De computer gebruiken? Hilda was er lange tijd niet enthousiast voor te krijgen. “Ik vind het veel te ingewikkeld en was ook bang om fouten te maken.” Toch meldde ze zich aan voor de computercursus Klik & Tik. “Sinds het overlijden van mijn man ben ik alleen en ik dacht: ik moet het toch echt zelf leren. En dat is gelukt! Het is een heel goed begin en je moet ergens beginnen tenslotte.”

“Ik wil nog meer leren”
Gultekin werd door de UWV gewezen op de computercursussen bij de Bibliotheek Deventer. Een online formulier lezen en op de juiste manier invullen in het Nederlands was voor hem best een uitdaging. “Ik vind het nog wel lastig, maar het lukt me steeds beter en ik wil nog meer leren”, zegt Gultekin. Henny Brendeke, een van de cursusleidsters, vult aan: “Ik vind het heel knap hoe hij de cursus gedaan heeft, omdat hij Nederlands lezen en schrijven moeilijk vindt. Het leerprogramma dat we voor Klik & Tik gebruiken is heel uitgebreid en omvat niet alleen computerprogramma’s, maar ook filmpjes en taalprogramma’s.”

Omgaan met de digitale overheid
Een DigiD aanvragen of informatie vinden op websites van de gemeente, de belastingdienst en de UWV is lastig als je weinig ervaring hebt met de computer. In de cursus ‘Werken met de e-overheid’ leren deelnemers in 5 lessen hoe zij de weg vinden op overheidswebsites. In de cursus wordt ook aandacht besteed aan persoonlijke omgevingen zoals Mijn Toeslagen, MijnOverheid en werk.nl. Ook de website van de gemeente Deventer wordt in de cursus bekeken, zodat een paspoort aanvragen of een rijbewijs verlengen de volgende keer met een paar klikken is geregeld.

Aanmelden
In september en oktober starten de computercursussen weer op verschillende locaties in de stad en omliggende dorpen. Startdata, locaties en meer informatie is te vinden op www.bibliotheekdeventer.nl. Aanmelden kan telefonisch of via e-mail: 0570 675700 of basisvaardigheden@bibliotheekdeventer.nl. “Of stap gewoon binnen bij een van de bibliotheken en vraag wat de mogelijkheden zijn”, zegt Henny Bredeke.

"De 200 van Okkenbroek"

Beste mensen,

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor een geslaagde "200 van Okkenbroek".
Volgende editie van de "200 van Okkenbroek" is zondag 1 september 2019, schrijf die datum alvast in uw agenda!

Vriendelijke groet, Bert Stam.

Nieuws vanaf de bult

Wat duurt het toch allemaal lang! Dat is een opmerking die de kerkrentmeesters al vaak gehoord hebben de laatste tijd. Er moet/gaat veel gebeuren in de Pastorie…. De Pastorie zal namelijk helemaal geïsoleerd worden (muren en dak), technische installaties worden vernieuwd of deels vervangen, woonkamer indeling wordt gewijzigd en badkamer en toilet worden vernieuwd. De binnenkant van de woning wordt volledig geschilderd. Aanbestedingen zijn uitgegaan en de offertes dienen uiterlijk 6 september binnen te zijn. Ook heeft u waarschijnlijk al lang het bord van Daggenvoorde in de tuin van de pastorie zien staan. Tonny Daggenvoorde zal de bouw begeleiden. Hopelijk kunnen aan het eind van het jaar Hanneke en haar man intrek nemen in de Pastorie.

Vrijwilligersuitje
Zaterdag 22 september is het jaarlijkse uitje van de kerk. We krijgen een rondleiding bij klooster Sion, tegenwoordig Nieuw Sion, een plek voor ontmoeting, stilte en bezinning. Voor de kinderen is er ook iets georganiseerd in het naastgelegen bos.
Aansluitend is de jaarlijkse dorpsbarbecue bij de kerk. En wat zou het leuk zijn als velen uit het dorp komen mee barbecueën! De kosten voor de BBQ zijn 10 euro voor volwassenen en 2.50 voor kinderen.
Aanmelden voor de BBQ kan bij Thea Meijerink 06-12287556/0572-382898 of bij Mientje Bosman 06-44310156/0570551208

KERST!!!
En ja, we weten het, het klinkt nog heeeeeeeeeeeeeeel ver weg maar dit jaar is er ook weer het Kinderkerstfeest! En wel op maandag 24 december. Natuurlijk volgen de uitnodigingen nog maar noteer het alvast in de agenda!