Een van de drie werkgroepen die zijn gevormd om de plannen van de dorpsvisie uit te werken, werkt nu aan een informatieboekje dat Okkenbroek op de kaart moet zetten als een aantrekkelijk dorp om te wonen (en eventueel te werken).
Naast aandacht voor de landelijke en rustige omgeving willen we in het boekje laten zien wat er allemaal te doen is in Okkenbroek.

Wij willen alle verenigingen dan ook vragen of zij zich ook in dit boekje willen presenteren middels een stukje tekst, met eventueel een foto of plaatje. Desgewenst kan er daarnaast ook een folder of brochure van de vereniging in het welkomstpakketje worden opgenomen.

Heeft uw vereniging (nog) geen informatie op okkenbroek.net (zij worden benaderd) en wil ze zich presenteren, meld het dan s.v.p. aan Paul Disselhorst (e-mail pjm.disselhorst@kpnplanet.nl).

Running Dinner 2020

flyer 2020 okkenbroek netOp 29 februari voor de tweede keer een running diner in Okkenbroek !!

Een wat?

Een Running Diner is een etentje waarbij je elke gang aan een andere tafel (en in een ander huis) nuttigt.

Wij zijn op zoek naar inwoners van Okkenbroek, die een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht willen maken voor maximaal zes personen. De kosten die je hiervoor maakt zijn voor jezelf. We vragen € 5,- per persoon als inschrijfgeld, voor het drinken en andere onkosten.

Maak het niet te moeilijk want het gaat uiteindelijk om de gezelligheid.

Voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen met
Gonnie Nikamp: info@gonnie-nikamp.nl of
Karen Pennewaard: k.pennewaard@icloud.com.

Opgeven bij Gonnie: info@gonnie-nikamp.nl >> Geef je snel op: VOL = VOL

Damessoos Okkenbroek

Dames uit Okkenbroek en omgeving,
Voor jullie organiseren we zes keer per jaar een avond die sowieso gezellig is en die daarnaast afwisselend actief, informatief en creatief is.
In 2020 zien we elkaar op de volgende data:
7 februari, 13 maart, 15 mei, 19 juni, 18 september en 13 november.
De invulling van deze avonden is nog niet helemaal rond, meer informatie verschijnt op Facebook en in je mailbox als je al lid bent. Ben je (nog geen) lid en wil je meer informatie of eens een avondje mee? Stuur dan een mailtje naar s.nijkamp@outlook.com   of vind ons op Facebook onder de naam 'Damessoos Okkenbroek'. Tot gauw!

Groetjes,
Damessoos Okkenbroek

Dorpsvisie traject

Op 19 november hebben de drie werkgroepen die zijn ontstaan uit het dorpsvisie traject hun visie en plannen gepresenteerd in het OC. Het was heel fijn om te merken dat er veel interesse bestond vanuit de bewoners van Okkenbroek. Zoveel interesse zelfs, dat er nog extra stoelen neergezet moesten worden voor aanvang van de presentaties.

Na afloop van de presentaties konden de toehoorders in gesprek gaan met de werkgroepen. Ook hier werd enthousiast gehoor aan gegeven. Meerdere mensen hebben zich als vrijwilliger aangemeld voor de werkgroep dorpsmarketing en toerisme. Ook voor de werkgroep Wonen, inrichting en natuur bestond veel enthousiasme Er zijn twee groepen ontstaan die zich met (verkeers)veiligheid bezig gaan houden; een groep voor binnen de bebouwde kom en eentje voor het buitengebied.

De plannen van de werkgroep Voorzieningen hebben een grote impact op de betrokkenen en er is besloten om met zorgvuldigheid een werkgroep samen te stellen. De werkgroep zegt toe dat er geen overhaaste stappen worden gezet, zonder ruggespraak bij de betrokkenen.

mmo logo web

Tijdens de 35ste editie van het Deventer Open Podium op 1 maart a.s. in de Deventer Schouwburg zal het More Music Orkest uiteraard weer van zich laten horen.

Na ons succesvolle najaarsconcert “De Magie van Muziek” op 16 november jl. in de tot de nok toe gevulde zaal “Ons Centrum” in Okkenbroek en het uitstekend bezochte swingende kerstconcert in de Sint Nicolaaskerk in Lettele op 13 december (zie foto) zijn we al weer druk bezig met het samenstellen van het repertoire voor ons optreden tijdens het DOP, het evenement waar amateurverenigingen en groepen zich presenteren aan het grote publiek.

Het More Music Orkest zal u deze middag meenemen in een swingend muzikaal avontuur en is tijdens dit concert voor het eerst te horen met twee zangeressen. Verder is de intentie dat we samen met een groot koor een aantal nummers gaan vertolken waaronder het bekende “Mother Earth”, waarin rustige passages en koor worden afgewisseld met bombastische gedeelten, waarbij het orkest een ware muur van geluid optrekt. Dit nummer, zowel instrumentaal als vocaal een belevenis van jewelste, is een van de grootste hits van de symfonische metal band “Within Temptation”.  

Verdere details over de invulling van het programma worden in februari bekend gemaakt via de websites okkenbroek.net, moremusicorkest.nl en de Facebook pagina van het More Music Orkest.

Tot ziens in de Deventer Schouwburg op zondag 1 maart.

Het DOP programma begint om 13:00 uur.
Toegang is gratis.

Voor meer informatie
Willem Poterman – 06 1203 5376

moremusic orkest

Mens Erger Je Niet

Op vrijdag 13 maart, gaan we weer " Mens Erger Je Niet" spelen. Voor de 33e keer , zullen we strijden voor de eer! Wie wordt er dit jaar kampioen? We beginnen om 19.30 uur en de kosten bedragen 3 euro p.p. Leeftijd is niet belangrijk, iedereen die tot 6 kan tellen mag meespelen.

Je kunt je vanaf nu alvast aanmelden voor deelname, bij Willy Bieleman , Janny Groeneveld of Herman Bouwhuis , maar ook op de avond zelf kun je je nog inschrijven.

Voor degene die wat bijgelovig is, we kunnen zorgen voor zwarte katten,ladders enz.

Okkenbroek in oorlogstijd

Ter voorbereiding van de 4 mei viering wilde ik graag het boek “Okkenbroek in oorlogstijd” lezen. Dat schijnt te bestaan maar tot nu toe had ik het nog niet te pakken kunnen krijgenn. Van wie mag ik het lenen? Daarmee kunnen we er beter voor zorgen dat het verleden van het dorp een echte plek krijgt in die viering. 

Het is duidelijk. De site wordt goed gelezen want inmiddels heb ik het boek mogen lenen.

Fijn, want dan kan ik verder met de voorbereiding van 4 mei  

Bij voorbaat dank, Theo Hoge

Bij de keukentafelgesprekken van afgelopen jaar kwam naar voren, dat er geen knooppunt van vrijwilligers is. Een centrale voor iedereen, die wel eens hulp nodig heeft en niet weet tot wie hij zich kan wenden.
Geen vervoer en toch naar de trein, je kind is ziek of alweer vrij van school en niemand om even op te passen. Er moeten wat boodschapjes gedaan worden, want je hebt griep. Die hoop bladeren moet opgeruimd worden. Wie, o wie?

Er zijn in Okkenbroek natuurlijk genoeg mensen die willen helpen, maar het zou voor de hulpzoekende het makkelijkst zijn, als er een coördinator of meerdere coördinatoren zouden zijn, die de vraag om hulp verder kunnen leiden.

Een heel goed voorbeeld van zo’n centrale bestaat in Lettele. Naar dit voorbeeld zou zo’n centrale opgericht kunnen worden.

Gezocht worden twee of drie personen, die samen eens hun licht gaan opsteken bij het Vrijwilligersknooppunt in Lettele en na gaan denken hoe we dit in Okkenbroek kunnen verwezenlijken.

Contact:
Petra Hilvering, petrahilvering@gmail.com
Sander Soeteman, sander@soeteman.org

Vlug en Lenig

Sportvereniging V en L,

Allereerst wensen wij u als V en L bestuur een gezond en sportief 2020 toe.

Als bestuur kunnen we terugkijken op een gezellig en sportief 2019. De Jan Bakkerochtend op 6 april en het volleybaltoernooi op 9 november waren twee van de activiteiten van 2019.

Ook waren wij aanwezig tijdens de winterinloop middag in Ons Centrum.

De deelname aan het Rabo Club Support heeft ons een mooi bedrag van 178,94 euro opgeleverd.

De Jaarvergadering wordt gehouden op woensdag 26 februari om 20.00 in Ons Centrum, noteer dit alvast in uw agenda.

Nogmaals een oproep namens de Volleybalgroep. Ze zijn dringend op zoek naar nieuwe leden. Het komt regelmatig voor dat ze met te weinig zijn zodat de avond niet door kan gaan.

Er wordt gespeeld op maandagavond van 20.30 tot 21.30.

Lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan aan!

Ook bij de andere sporten zijn nieuwe leden zeer Welkom!!

Beoefent u nog geen sport kom dan gerust eens een kijkje nemen in de sporthal van Ons Centrum. Bovendien kunt u gebruik maken van 2 gratis proeflessen.

V en L heeft de volgende takken van sport:

Maandagavond          spinning en volleybal

Woensdagavond        aerobic/bodypump en spinning

Donderdagavond       Streetdance, zaalvoetbal

Zaterdag 21 december om 19.00 werd weer het jaarlijkse Bertus Jeurlink zaalvoetbaltoernooi gehouden in de sporthal van ons Centrum. Dit werd georganiseerd door 2 leden van ons zaalvoetbalteam ( Arjan Bouwman en Arjen Tuitert). Het was weer een sportieve avond waar 6 teams streden om de wisseltrofee. Winnaar werd het team Borussia Dortmund uit Nieuw Heeten op de voet gevolgd door de Hunnebedbouwers. Na afloop was het nog lang gezellig.

Wilt u meer informatie over onze vereniging ga dan naar onze website www.okkenbroek.net/venl

of stuur een mail naar vl-okkenbroek@live.nl

Namens het bestuur van V en L, Bertus Jeurlink

Het bestuur wenst U allen veel Goeds en een Gezond 2020.
Na al het mooie vuurwerk in welke vorm dan ook met de jaarwisseling en de Nieuwjaarsborrel met oliebollen en etc., hopen wij U allen te mogen begroeten op woensdagmiddag 15 Januari om 14.30 uur i.p.v. 14.00 uur in Ons Centrum (Café Nooit Gedacht). Het belooft weer een gezellige middag te worden. Zoals U allen weet met een smakelijke maaltijd. De data’s voor de rest van het seizoen zijn: 19 febr. 18 mrt. en 15 apr. Met ter afsluiting (hopelijk) het jaarlijks reisje in juni wat altijd nog gelukt is. Voor evt. vervoer kan gezorgd worden deze middagen en men wordt na afloop netjes weer thuis gebracht (tegen een kleine vergoeding e.v.t.). Neem hiervoor even contact op met Janny Hoornenborg tel: 05705-551469 voor 12.00 uur graag. Voor de Seniorenmiddagen is er nog plaats genoeg i.v.m. dat er mensen te komen overlijden, en mensen ergens anders hun verzorgingen plaats moeten vinden, dus schroom niet. U bent altijd van Harte Welkom.

Tot woensdagmiddag 15 jan. om 14.30 uur in Ons Centrum (café

Nooit Gedacht).

Het Bestuur.