De stichting Blue Ribbon wil mannen en vrouwen bewust maken van het risico op prostaatkanker en de kans op een snelle herkenning, genezing en overleving vergroten. Blue Ribbon wil het onderwerp bespreekbaar maken en prostaatkanker een plaats geven in de samenleving.

blueribbonOnder meer door aandacht te vragen bij het grote publiek, de media en de politiek. Samen kunnen we prostaatkanker het nakijken geven! Een van onze doelen is om veel meer, verspreid over het land, bekend te worden bij serviceclubs en andere instellingen die vaak vanuit eigen acties geld inzamelen voor goede doelen. Als provinciaal ambassadeur van Blue Ribbon gaat Okkenbroeker Sepers (60) initiatieven nemen en Blue Ribbon promoten in Overijssel door bijvoorbeeld sponsorlopen, fietstours of golfclinics mede te ondersteunen. Uiteindelijk doel is de naamsbekendheid van Blue Ribbon te vergroten en daarmee tegelijk een groter aantal vaste donateurs en sponsors te werven. Iedere man heeft een prostaat die vroeg of laat aanleiding kan geven tot klachten. Mannen praten er niet makkelijk over, door onwetendheid of uit schaamte, maar van alle mannen die kanker krijgen is dat in één op de vijf gevallen prostaatkanker. Als ‘ervaringsdeskundige’ zal Sepers, bij wie in april 2016 prostaatkanker werd vastgesteld, zijn steentje hieraan bijdragen.

Meer weten? Stuur Sepers een mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of kijk op BlueRibbon.nl!

Van Anton Scholten ontving de redactie het volgende bericht:

Ik coördineer de loterij van de Zonnebloem afdeling Okkenbroek

Er zijn 2 prijzen gewonnen in onze regio en wel op lotnummer eindigt op 095 (3 eindcijfers) verkocht door Gerrit Haverslag.

En op lotnummer eindigt op 164 (3 eindcijfers) verkocht door Anton Scholten.

Zwarte Pieten Bingo

Donderdag 23 November is er een zwarte pieten bingo in het Noaberhuus. 

Ben je 50 plusser en heb je zin in een potje bingo, schrijf dan je naam op het opgaveformulier in de huiskamer. 

We beginnen om 19.30 uur,  we zullen de Sint vragen of hij nog een paar pieten langs wil sturen. 

We hebben natuurlijk weer veel leuke prijzen.  Je kunt je opgeven tot en met Zaterdag. 

 

 

 

Opbrengst Bazar 2017

Het is alweer bijna 2 weken geleden dat de jaarlijkse Bazar werd gehouden in "Ons Centrum".

Er was een fantastische opkomst. Om 14.00 uur veel kinderen met ouders en/of grootouders. Er werd gestreden om de plankjes voor het jeugdrad. De oliebollen verdwenen als sneeuw voor de zon en de ballonnen waren binnen de kortste keren kapot geprikt. De sposoren hadden weer voor prachtige prijzen gezorgd. 

's Avonds deden de volwassenen niet onder voor de kinderen en werden die plankjes voor het rad goed verkocht. 
De door Ep Tuitert voor de verloting aangeboden koelvriescombinatie werd gewonnen door Bertha en Manny (Lensink en Wegen).

De netto opbrengst van de bazar was € 1830.-.
We hebben de opbrengst weer verdeeld onder een aantal verenigingen en organisaties in het dorp.

Feestcommissie i.v.m. het 60jarige bestaan in 2018  € 1000.-
Guppy's voor diverse activiteiten  € 400.-
Vrienden van de kerk  € 350.-
AED  € 80.-

Dank aan alle bezoekers en sponsoren. Zonder jullie was dit natuurlijk niet  gelukt. Dank van ons als organisatie maar zeker ook van diegene die dit jaar een bijdrage mochten ontvangen.

Namens de bazargroep
Anny Soeteman

 

 

Afgelopen woensdag 1 november waren wij met een aantal Feestcommissie-leden vertegenwoordigd bij de Bazar bij Monique. Niet alleen een gezellige avond,  maar het meedoen voor de verenigingen in Okkenbroek stond voorop. Namens alle leden willen we de organisatie van de Bazar 2017 bedanken voor jullie inzet, de organisatie en de gezellige avond.
Wij willen Monique, de Bazar en alle Okkenbroekers bedanken voor een bijdrage die wij hebben mogen ontvangen doordat de Bazar weer een heus succes was. Deze bijdrage komt voor aankomend jaar in goede handen en wij zullen dit gaan gebruiken voor extra versiering in het dorp ter ere van de 60e editie van het Okkenbrooks Feest. Dank Jullie Wel.

Dankzij de wervingscampagne van de afgelopen tijd hebben we vier nieuwe chauffeurs mogen begroeten. Wij wensen hun veel plezier bij het verzorgen van het voor de buurtdorpen zo belangrijke openbaar vervoer.

De komende periode zullen echter opnieuw een paar chauffeurs de buurtbus (moeten) verlaten.
Daarom zijn nieuwe aanmeldingen nog steeds welkom. Het mooiste zou zijn vrijwilligers uit de dorpen zelf, omdat de voorziening op de eerste plaats voor hen is.

Bestuur buurtbusvereniging Lettele / Okkenbroek.

Sint Maarten

Afgelopen zaterdag was het 11 november, Sint Maarten! Alle kinderen van icb Wereldwijzer en de peuters hadden op school een prachtige lampion gemaakt. Ook waren er kinderen die thuis een lampion hadden gemaakt omdat ze niet hier op school zitten. Want iedereen is welkom! Vanaf 17.30 werd er op het schoolplein even geoefend met de liedjes en toen konden de kinderen op pad. Een mooie sliert van meer dan 70 kinderen vertrok van het schoolplein! Wat een feest! Er werd uit volle borst gezongen voor alle deuren en al het zingen werd rijkelijk beloond! Het was weer een feestje!

mmo logo webHet gaat echt gebeuren: Ons eerste najaarsconcert nieuwe stijl. Wie in juni bij de presentatie van onze nieuwe naam was heeft kunnen proeven welke kant de verandering op zou gaan.
Inmiddels zijn we maanden verder en is er hard aan gewerkt om steeds meer te laten horen. Meer variatie in instrumenten en in muziekstijl.
Het verrassende is dat u veel dezelfde mensen ziet en dat er plek is voor nog meer instrumenten.
Het tweede verrassende is een belangrijke gast die we mogen begroeten. Vol verwachting kijken we daar naar uit. U kunt daarbij zijn.

 

 

Op:  18 november 2017
In: Ons Centrum in Okkenbroek
Om: 20.00 uur
Toegang: € 5,- (donateurs gratis)
Zaal open:    19.30 uur

Afgelopen woensdag 1 november was het zover, de sponsorloop van icb Wereldwijzer! Tegen half 1 kwam Toet, de mascotte van de CliniClowns samen met de ambassadeur naar buiten om daar op het schoolplein de aftrap te geven voor de sponsorloop.

De jongste kinderen mochten beginnen met rennen, sommigen werden goed op weg geholpen door de kids uit de bovenbouw. Want samen moet je het doen! En ongelofelijk, wat kunnen de kinderen allemaal rennen! De kinderen hadden een uur de tijd om zoveel mogeijk rondjes te rennen/lopen,en dat hebben ze gedaan! Rens Lara en Timo hebben alledrie 20 rondjes gelopen! Maar applaus voor alle kinderen want ze hebben zichzelf allemaal overtroffen. Tijdens de bazar werden er knuffels en sleutelhangers verkocht. Dit alles heeft een enorm bedrag opgeleverd waar we stil van werden...een bedrag van maar liefst 1566,80!! en nog niet eens alles is binnen. Afgelopen zondag, tijdens de viering waarin we genoten hebben van contactclown Coco, hebben we de cheque overhandigd aan Angela, de ambassadrice van de CliniClowns. Ze was superenthousiast en dankbaar dat we dit hebben gedaan. Een kleine verrassing was er voor de kids die de meeste rondjes hadden gelopen. Namens de CliniClowns heel hartelijk dank voor deze bijdrage, zonder jullie sponsoring was dit bedrag niet mogelijk.

CliniClowns en Wereldwijzer

In het kader van Dankdag is er op school weer een aktie voor het goede doel. Dit jaar steunen we de CliniClowns. Een stichting met als doel: laat het zieke kind weer lachen! Even wat anders zodat ze hun ziek-zijn vergeten. Zo belangrijk!! Op school wordt er in de lessen aandacht aan besteed. En om het nog meer op de kaart te zetten organiseert icb Wereldwijzer een sponsorloop. Op Dankdag, woensdag 1 november vanaf 12.30 uur, gaan ze lopen/rennen voor dit goede doel. De kinderen hebben natuurlijk sponsoren nodig....dus komen ze bij u aan de deur dan hopen we dat u de kinderen en de Clowns een warm hart toedraagt en ze wilt steunen dmv sponsoring. Dit kan per rondje maar natuurlijk mag u ook een vast bedrag geven. Tevens zijn er tijdens de bazar knuffels en sleutelhangers van de CliniClowns te koop. Op zondag 5 november, tijdens de viering in de kerk, zal het eindbedrag bekend worden gemaakt.

We hopen dat deze aktie een groot succes wordt!

Sportieve groet,

team icb Wereldwijzer

 

 

Hakselparty review

Het is alweer 2 weken geleden, maar de derde editie van de Hakselparty is een feit! Dit jaar voor het eerst niet in een tent maar in een schuur! Dat was, ook gezien het weer, erg fijn! Het was weer een superfeestje met de band 7NA en Major Lazerus. Tot in de kleine uurtjes werd doorgefeest. Alles is prima verlopen, mede dankzij de heren van het geluid!

Volgend jaar de 4e editie, wij houden jullie op de hoogte!