Via WijDeventer hebben wij voor de 60e edititie van het Okkenbroeks Feest een prachtig bedrag mogen ontvangen waarmee we het dorp in ere mogen versieren.

Aan alle lantaarnpalen aan de Oerdijk in het dorp worden vlaggenhouders geplaatst waar we ieder jaar onze Okkenbroeks-Feest vlaggen in mogen hangen. De vlaggenhouders blijven hangen voor overige festiviteiten in en rondom Okkenbroek voor bijvoorbeeld de Kunstfietsroute en het Hemelsfeestje. 

Kom samen verven!

Afgelopen zaterdag (12 mei 2018) zijn een aantal mensen al bezig geweest om al het onkruid weg te halen van de speeltuin.. het speelhuisje is schoongemaakt..:)

Nu nog het (lage) hekje verven: We willen alle mensen uit Okkenbroek vragen om te komen helpen. Vele handen maken licht werk, en het is nog ontzettend gezellig ook!

De verf is aanwezig, graag verfspullen (kwast, verfbakje e.d.) zelf meenemen.

 

Wanneer: Vrijdag 1 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur

Waar: Bij de speeltuin van de IJssel de Schepperstraat

Jeugd EHBO toppers!

Al een aantal maanden kregen de leerlingen van groep 7 en 8 van icb Wereldwijzer EHBO-les. Ze hebben van alles geleerd, van een splinter uithalen, grote wond verbinden, brandwonden tot reanimatie met de AED. De reanimatie werd door Theo Esmeijer verzorgd.

Woensdag 16 mei was het examen....spannend!! Er waren 2 lotussen aanwezig, dit zijn mensen die slachtoffers spelen. Zij hebben ook heel echt nagemaakte wonden. Ze hebben laten zien hoe ze die wonden 'maken', erg interessant.

Daarna moesten de kids een circuit doen, waarbij diverse onderdelen van de EHBO aan de orde kwamen, onder andere reanimatie, brandwonden verzorgen en open beenbreuk.

Na afloop hadden de examinatoren een klein overleg, met als conclusie dat alle leerlingen geslaagd zijn! Ze hebben allemaal een certificaat van de EHBO gekregen met een klein presentje erbij. Toppers zijn het!

Dus wanneer er iets gebeurt en u heeft hulp nodig...dan komen deze toppers u vakkundig redden!

Enne, natuurlijk hopen we dat ze later lid worden van de EHBO!

ehbo 2018

  

Hemels Feestje 2018

Eerst dauwtrappen en dan feesten? 
Nog even en dan is het Hemelsfeestje!

In overleg met Monique zijn we overeengekomen om de locatie iets op te schuiven naar het terras/cafe a La Monique.
Een prachtige oplossing zodat we het Hemelsfeestje toch in ere kunnen houden en elkaar op te zoeken in het centraalste punt van Okkenbroek.
Er is een leuk programma in elkaar gezet met gezellige muziek, spelen voor de kinderen en een hapje en een drankje.

Vanaf 15.00 uur ben je welkom en zoals ieder jaar is de entree gewoon weer gratis!

Nog 67 dagen te gaan!

29-04-2018:        Wulle hept dr zin an!  

Inmiddels hebben we het programma al bijna helemaal rond en zijn we ons al enorm aan het verheugen op deze 60e editie. 
We denken een gezellig weekend in elkaar te hebben gezet voor heel erg jong, jong, tieners, volwassenen en ouderen. Het wordt een gevarieerd programma waarbij we een prachtige 60e editie gaan vieren. 

Maar eerst ons terugkerend evenement 'Het Hemelsfeestje.'
In overleg met Monique zijn we overeengekomen om de locatie iets op te schuiven naar het terras/cafe a La Monique.
Een prachtige oplossing zodat we het Hemelsfeestje toch in ere kunnen houden en elkaar op te zoeken in het centraalste punt van Okkenbroek.
Er is een leuk programma in elkaar gezet met gezellige muziek, spelen voor de kinderen en een hapje en een drankje. 
Via Facebook en Instagram houden we jullie Okkenbroekers op de hoogte van de leukste nieuwtjes, het feestweekend programma en meer.
Mocht je niet kunnen wachten dan kun je altijd het programma alvast checken op de website.

Tot donderdagavond 5 juli bij het vogelschieten! Gegroet, een enthousiaste Feestcommissie.

Op 4 mei houden we ook in Okkenbroek een 4 mei herdenking.

We starten om 19.30 uur in de kerk, waar we ook de 2 minuten stilte houden.

Daarna lopen we in stille tocht naar de begraafplaats.

Daar leggen we een krans bij het monument en rozen op de oorlogsgraven.

We hopen op veel aanwezigen.

Dorp en Bibliotheek, samen actief!
De Bibliotheek Deventer is regelmatig in gesprek met inwoners van de dorpen rondom de stad. De vragen zijn veelal hetzelfde. Hoe maken of houden we bibliotheek én dorp levend, wat kunnen we voor elkaar betekenen. Om de krachten te bundelen organiseert de bibliotheek op 24 april een gezamenlijke bijeenkomst voor actieve bewoners van alle dorpen, vrijwilligers en mensen die via hun werk bij de bibliotheek betrokken zijn. Meer informatie en aanmelden: http://bit.ly/Dorpenbijeenkomst24april

Eerste, grootse kennisquiz over Deventer tijdens jubileumjaar  deventer doe mee quiz poster

Schrijf je in voor de Deventer Doe Mee Quiz!

Ben jij ook die trotse inwoner van Deventer of van één van de bijbehorende dorpen die alles weet van de stad en de omgeving? Dan is dit je kans om met je team je kennis om te zetten in mooie prijzen en glorieus eerbetoon. De Deventer Doe Mee Quiz (DDMQ) wil met de deelnemers op een creatieve en inspirerende manier kennis delen over allerlei facetten van Deventer, Diepenveen, Schalkhaar, Lettele, Okkenbroek en Bathmen. Dat is leuk, gezellig en leerzaam, en zo ontstaat meer begrip en betrokkenheid bij de eigen leefomgeving.

De quiz bestaat uit 3 spelrondes: een digitale ronde, een fotospeurtocht en een finalespektakel. Meedoen kan als team van 4-7 personen. De inschrijving is nu geopend en loopt tot en met 29 april. De digitale quiz start op 14 mei. Speciaal voor het jubileumjaar Deventer 1250 organiseert Stichting Living Green deze DDMQ.

Doe mee! Meer informatie en inschrijven op www.deventerdoemeequiz.nl.