Bingo

Ben je 40 plus?Heb je zin in een potje bingo? Geef je dan op via het opgaveformulier wat je kunt vinden in de huiskamer van het noaberhuus. De bingo is Woensdag 28 November. We beginnen om  19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De onkosten zijn  € 2.50  

Kerstmarkt

Op 14 december is er weer de jaarlijkse kerstmarkt. U bent van harte welkom van 19.00-21.30 uur in Ons Centrum. Het rad van avontuur zal weer volop draaien en  natuurlijk is er de grote verloting met een mooie hoofdprijs. Er worden oliebollen en warme worst verkocht. En er staan diverse gezellige kraampjes. Een tafeltje kunt u als Okkenbroeker voor € 5,- reserveren bij Cafe en Terras a La Monique.

Van de opbrengst worden volgend jaar weer diverse activiteiten gehouden in het Noaberhuus en bij Cafe en Terras a La Monique.

U bent allen van harte welkom.

Hakselfest een groot succes!

Zaterdag 3 november ging het af en aan met fietsers, bussen, taxi’s en auto’s aan de Okkenbroekerveldweg.  Vanaf half 9 ’s avonds waren de deuren  geopend voor een mooi feestje met de band Kroepin en de dj’s Rik en Gijs. Er waren veel mensen uit ons eigen mooie dorp, maar ook uit Broekland, Wijhe, Eikelhof, Lettele, Bathmen, Holten, Lettele, Heeten, Nieuw Heeten, Dijkerhoek….wat ontzettend gaaf! Rond de 500 personen hebben feestgevierd tot in de kleine uurtjes! Het was een succes en daar zijn we super blij mee en trots op!

Met veel dank aan de vrijwilligers en de feestcommissie die ons deze avond hebben geholpen. Top!

Tot volgend jaar!

Organisatie Hakselfest

Wat een bedrag!!

Afgelopen zondag was de bekendmaking van de opbrengst van de bloembollenactie. Om 10 uur kwamen er veel kinderen met ouders naar de kerk; bij de ingang kregen ze een bekertje potgrond en een bloembol. Tijdens  de bijeenkomst  hebben we samen gezongen en de powerpoint van juf Laury bekeken. Er stonden 3 potten voorin de kerk die we samen gevuld hebben met de potgrond en de bloembollen. Ook hebben we ze water gegeven. En wat hebben ze nog meer nodig? Juist! Zon! We dachten allemaal aan de zon waardoor de bollen kunnen groeien. Toen kwam er een levensgrote zonnebloem in een pot de kerk binnen! Wauw! Wat was ie groot! In de pot zat een soort papier….we gingen kijken wat erop stond… het eindbedrag van de bloembollenactie! 694,50 euro! Super!

2 potten met bloembollen zijn meegegaan naar school, de andere staat bij de kerk. In het voorjaar, als ze bloeien, kunnen we nog eens aan de actie denken. En ook aan de mensen voor wie de bolletjes zijn gepoot….

Allemaal super bedankt dat jullie bloembollen hebben gekocht, we hebben weer een topactie gehad, samen sterk!

Update Dorpshuis Ons Centrum

Hallo Dorpsgenoten,

Tot onze spijt heeft Monique na bijna 6 jaar aangegeven om per 1 april te willen stoppen met Cafe en Terras á la Monique. Dat betekent dat we op zoek zullen gaan naar een nieuwe invulling van ons dorpshuis. Hoe deze nieuwe invulling er precies uit gaat zien is op dit moment niet helemaal duidelijk. Wel heeft het onze voorkeur dat iemand (of een collectief), met gevoel voor het verenigingsleven en bij voorkeur uit Okkenbroek de horeca wil voortzetten. Wij roepen daarom ook een ieder op om zich voor 1 december aanstaande te melden bij één van de bestuursleden. Geïnteresseerden worden in de week na 1 december uitgenodigd en geïnformeerd over de procedure.

 

Bestuur:
Henk Stoevenbeld (Voorzitter)
Stefan Aukema
Thecla Teeselink
Rob De Just
Hendrik Kooymans

SINT MAARTEN
Op zaterdag 10 november wordt er Sint Maarten gevierd in Okkenbroek. Een dagje eerder, want 11 november valt dit jaar op een zondag. Ter voorbereiding gaan we vrijdag 9 november een mooie lampion maken op school, ook de peuters zijn hiervoor uitgenodigd. U hoeft dit jaar geen lichtje van te voren mee naar school te geven. Die kunt u op zaterdag zelf meenemen van huis en aan de lampion bevestigen. Dit feest vindt plaats onder leiding van de OR. Vanaf 17.45 uur mogen de kinderen de school in om daar hun zelfgemaakte lampion op te halen. Vervolgens verzamelen we ons op het schoolplein met zingen voor de ouders waar we niet langs kunnen gaan omdat ze in het buitengebied wonen. Deze ouders zijn dan ook van harte uitgenodigd om met een traktatie op het plein aanwezig te zijn. Daarna gaan we in groepjes het dorp in. We raden u aan de jongsten kinderen niet zonder (ouder)begeleiding langs de deuren te laten gaan. Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun kinderen.
We eindigen dit zang- en snoepfestijn rond 19.00 uur.
We hopen dat u in grote getale thuis bent om naar de prachtige liedjes te luisteren en de lampionnen te bekijken!

Hartelijke groet,

team en OR icb WereldWijzer

En de teller staat op....

Zondag 11 november is de bekendmaking van de opbrengst van de bloembollenactie van icb WereldWijzer!

In tegenstelling tot voorgaande jaren is dit een bijeenkomst zonder dominee. Het wordt een verrassende ontknoping voor jong en oud. Wel in de kerk maar in een nieuw jasje!

We hopen jullie allemaal te zien!

En zijn de kinderen nog niet met de bestellijst aan de deur geweest? Op de bazar staan we ook! Help ons helpen!

Op de eerste zaterdag in de donkere wintertijd willen wij,  Vereniging Begraafplaats Okkenbroek, een lichtjesavond organiseren op onze begraafplaats aan de Okkenbroekerveldweg. 's Avonds in het donker, waarbij vele flakkerende vlammetjes de begraafplaats zullen verlichten.

Wij staan die avond stil bij de dierbaren die ons de afgelopen twee jaar zijn ontvallen, voor hen willen wij een kaars aansteken en hun namen noemen.

Natuurlijk is het voor andere belangstellenden ook mogelijk een kaars aan te steken. Zij kunnen die avond een kaars ontvangen om op het graf van hun eigen dierbare te plaatsen.

Zaterdagavond 3 november 2018 vanaf 18.15 uur is iedereen welkom.
Om 18.30 uur begint het offieciële gedeelte. Er zullen enkele gedichten worden gelezen en aan het einde is er dan gelegenheid voor de nabestaanden om de brandende kaars op het graf van de betreffende overledene te plaatsen

Rond 19.00 uur is er voor iedereen een warm drankje om het samenzijn informeel af te sluiten.

Iedereen is welkom op deze lichtjesavond in Okkenbroek.

Bestuur Vereniging Begraafplaats Okkenbroek.

nieuwe expositie

BETER BEKEKEN

 

Marit van Dijk-Boelhouwer en Janette Kommerkamp-Leurink zijn visuele verhalen vertellers.

Zij willen door woord en beeld aan elkaar te koppelen de schoonheid en wonderen tonen die schuil gaan achter aller dagelijkse dingen. Daarom zijn zij in 2017 gestart met Beter Bekeken. Op hun facebookpagina vind je korte verhalen en fotogedichten waarmee ze anderen hopen te ontroeren, een hart onder de riem plaatsen of aan het lachen maken.

Momenteel werken ze hard aan het maken van een boek over Dementie, waarin ook korte verhalen en gedichten te vinden zijn.

Meer belangstelling voor bezigheden of verkoop van de werken, kijk op www.beterbekeken.net

De expositie in het Noaberhuus is tot +/- half december!

Komt u ook een kijkje nemen?

Wij gaan Sulawesi helpen

     WIJ     GAAN       SULAWESI         HELPEN!!
wereldwijzer sulawesi    

Ik zit op basisschool ICBWereldWijzer in Okkenbroek en wij organiseren samen met de kerk van Okkenbroek, een actie om geld bij elkaar te krijgen om de mensen te helpen die getroffen zijn door een aardbeving in Sulawesi.
Op school hebben we gehoord en gezien van een van de juffen die daar op vakantie is geweest, en zelf een aardbeving heeft meegemaakt, hoe erg het is om een aardbeving mee te maken en wat er dan allemaal gebeurt.

Helpt u mee door bloembollen te kopen? Het geld dat we er mee verdienen, gaat naar GIRO 555. Die zorgt dat de mensen daar weer een dak boven hun hoofd hebben, schoon drinkwater, medicijnen en voldoende eten…..
Op de lijst mag u invullen wat u wilt kopen. De bollen worden dan tussen vrijdag 16 november en zaterdag 24 november gebracht en u kunt dan ook betalen.

Mocht u geen bollen willen kopen, maar wel willen meehelpen, dan mag u een vrije gift doen. Het bedrag mag u hieronder schrijven en het geld direct meegeven aan mij. Ik zorg dan dat het op school komt en dus naar GIRO 555.
Hoeveel we straks bij elkaar hebben gekregen, wordt bekend gemaakt in de viering van zondag 11 november, hier in Okkenbroek, maar ook op de site van Okkenbroek.net en op de site van onze school. ( www.wereldwijzerokkenbroek.nl)

Alvast heel erg bedankt !!!!                                                                                                                             

Het lijkt er nog niet echt op maar.... het is herfst! Tijd voor balkenbrij en rookworst. Op 3 november komen we weer langs de deuren in Lettele en Okkenbroek:

Balkenbrij- en rookworst actie!!
Op zaterdag 3 november is de jaarlijkse balkenbrij- en rookworst actie vanuit TwiMa Lettele. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door partyservice Holten. 
Doormiddel van deze actie is het voor ons mogelijk om in “Kulturhus de Spil” te trainen.
Stel uw eigen bestelling samen en leg het geld vast klaar want onze leden komen tussen 10.30h en 14.00h bij u aan de deur.

Wij komen zowel in het de kern als in het buitengebied van Lettele en Okkenbroek.

Prijzen:

  • 4 stuks €10,-

  • 2 stuks € 6,-
  • 
per stuk € 4,-Woont u niet in het verkoop gebied, bent u de betreffende dag niet thuis of wilt u er gewoon zeker van zijn dat u op 11 november balkenbrij of rookworst vers van de slager kan eten? Stuur dan voor 1 november een mail naar Twimalettele@hotmail.nl of bel naar 06-27447381 en geef uw bestelling door aan Rianne Haverkamp. 

Hopelijk tot 3 november!
Met vriendelijke groet,
TwiMa Lettele

Flyer facebook