uitnodiging pietenbingoZaterdag 28 november a.s: PietenBingo

WAAR
In de Mancave van de familie Hoornenborg

TIJD
14.00 - 16.00 uur

VOOR WIE
Alle basisschool kinderen uit groep 5 t/m 8
(natuurlijk óók de kinderen die niet op de basisschool in Okkenbroek zitten)

KOSTEN
Geen kosten, gratis dus.

WEL EVEN OPGEVEN, STUUR EEN MAILTJE:
Jolanda Hoornenborg: jolanda.hoornenborg@gmail.com

 

Mogelijk gemaakt door:

logo wij deventer

Kavelruil

Het doel van kavelruil is het verbeteren van de landbouwstructuur. Door uitvoering van de kavelruil wordt de bedrijfsvoering van agrarische bedrijven efficiënter en wordt een bijdrage geleverd aan onder andere koeien in de wei, verkeersveiligheid, milieu, landschap en biodiversiteit en besparing op wegenonderhoud.

Wie grond wil kopen of verkopen kan door taxatie de marktwaarde laten bepalen en het perceel verhandelen. Deze zakelijke transactie gaat soms voorbij aan belangrijke vragen en belangen die mee kunnen spelen als het om grond gaat. Een onafhankelijk en vertrouwelijk gesprek aan de keukentafel kan helpend zijn. Omdat de kavelruilcoördinator mensen in het gebied goed kent, kan hij mogelijk geïnteresseerde partijen gemakkelijk met elkaar in contact brengen. Cor Bosch is bereikbaar via 06-18651086 en info@c2bosch.nl. Piet Dolman via 06-20666105 en dolmanpiet@gmail.com. Gerbert Engberts via 06-18866326 en kavelsvoorkoeien@pratensis.nl

Contact- en vertrouwenspersoon buitengebied
Monique van Schagen heeft de rol van Cor Bosch overgenomen als onafhankelijk contactpersoon en vertrouwenspersoon voor het buitengebied van de gemeente Raalte. Bewoners en ondernemers die vragen hebben of hun verhaal willen doen, over hun bedrijf of privésituatie, over wet- en regelgeving, over actuele ontwikkelingen, ingrijpende gebeurtenissen, of over ondersteuningsmogelijkheden kunnen haar bellen en een afspraak maken. Er zijn geen kosten aan verbonden. Monique is bereikbaar via 06-83 89 05 97 en monique@dekrachtvansalland.nl.

Erfcoaches
In het buitengebied van Salland zijn Babke Roeterdink (Raalte en Olst-Wijhe) en Martine van Burgsteden (Deventer) actief als erfcoaches. Bij hen kunnen erfeigenaren terecht met vragen over onderwerpen als vergroening en landschappelijke inpassing van het erf, transformeren van een bedrijfserf tot een woonlocatie, duurzaamheid, agrarisch ondernemen: innoveren, ontwikkelen, andere bedrijfsactiviteiten, opvolging en stoppen, asbestsanering, veiligheid of sociale knelpunten. Ook de gesprekken met de erfcoaches zijn gratis. U kunt Babke Roeterdink bereiken via 06-13488967 en babke@dekrachtvansalland.nl en Martine van Burgsteden via 06-19283142 en martine@dekrachtvansalland.nl

In Okkenbroek hebben zeven personen zich aangemeld als vrijwilliger voor het Vrijwilligersknooppunt. Daarom kan het Vrijwilligersknooppunt Lettele-Okkenbroek van start gaan. (Een vrijwilligersknooppunt bestond al in Lettele. Met de uitbreiding van Okkenbroek is het werkgebied vergroot en de naam aangepast.)

Iedereen kan een beroep doen op het Vrijwilligersknooppunt. Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, of een zwakke of sterke gezondheid hebt. Voor een klusje in huis, om boodschappen te doen als je dat even zelf niet kunt, of voor een wandeling of fietstochtje. Want soms lukt iets niet, kun je iets niet zelf of alleen, of heb je behoefte aan aanspraak.

Het werkt heel eenvoudig: bel op werkdagen tussen 9:30 en 12:00 met 06 20153581.
(Buiten deze tijden kun je sms of app sturen.) In bijgaand informatieformulier staat beschreven hoe het vrijwilligersknooppunt werkt.
Binnenkort wordt er huis-aan-huis een flyer verspreid met de belangrijkste gegevens. Alle informatie over het vrijwilligersknooppunt is te vinden op www.lettele.nl/vrijwilligersknooppunt.

Namens Plaatselijk Belang Okkenbroek en omgeving,
Paul Disselhorst.

Open hier het informatieformulier in PDF

Okkenbroek- Zaterdag 28 november a.s. houden de Vrienden van de Kerk van Okkenbroek een snertactie waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan het onderhoud/behoud van de kerk aldaar.
Verkoop vindt plaats tussen 11.00 en 13.00 uur bij ’t Noaberhuus aan de Oerdijk, geheel Coronaproof.
De geheel huisgemaakte erwtensoep wordt ingevroren aangeboden, 1 liter kost 5,- en 2 liter 9,- euro.
Het is zeker wenselijk om van tevoren te bestellen want op = op!
Bestellen kan tot en met donderdag 26 november op mailadres: geekeinthof@hotmail.com of telefoon: 0570-546052 ( na 16.00 uur).

Betaling kan alleen contant want pinnen is NIET mogelijk!

(Be)Dankdag!

Dit jaar hebben wij met Dankdag voedsel ingezameld voor de Voedselbank. Dominee Gert had een heel mooi filmpje voor ons gemaakt; door de Corona kon hij niet op school komen. Het was een filmpje waarin hij vertelde wie hij en de Hanneke’s zijn omdat ze nog niet zolang hier wonen. Ook vertelde hij een mooi verhaal over delen, om dat te vertellen had hij een filmpje van het verhaal gemaakt met allemaal smileys. Het gaat erom dat als je deelt dingen vanzelf meer worden. Wij hebben erg ons best gedaan om spullen te verzamelen, we vonden het ook fijn dat mensen uit het dorp spullen naar school hebben gebracht en de mensen uit Bathmen het daar in de kerk hebben ingeleverd. De Voedselbank was erg blij met onze actie! Ze moesten zelfs 2x rijden om alles mee te krijgen!

Dus iedereen bedankt!
Groetjes Mark

dankdag

Maatregelen omtrent sporten

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die afgelopen week door de overheid zijn ingevoerd willen we je graag informeren over de maatregelen die nu voor ons gelden.

Voor onze vereniging is onderstaande van toepassing:
- Groepslessen voor volwassenen zijn verboden, dit geldt voor zowel de binnen- als de buitensporten;
- Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
- Kinderen en jongeren met klachten blijven thuis; wanneer zij 13 jaar of ouder zijn mogen zij na het sporten niet bij elkaar komen met meer dan 2 personen.

Daarnaast blijft van toepassing dat er geen toegang is tot de kleedkamers en de douches dicht zijn.

Bovenstaande maatregelen zijn in ieder geval tot 19 november van kracht.

Voor meer informatie willen we je graag verwijzen naar de webpagina van de Rijksoverheid.

SINT-MAARTEN gaat NIET door!

Helaas hoorden we vanavond dat de coronamaatregelen verder aangescherpt worden. We hadden een alternatief bedacht, maar moeten nu helaas concluderen dat het niet verstandig is om op pad te gaan. 

Vele Okkenbroekers hadden zich erop verheugd, maar laten we er met z'n allen voor zorgen dat het aantal besmettingen afneemt. 

Blijf gezond!

Team en ouderraad van de Wereldwijzer

Dankdag 2020

kerklogo

logo wereldwijzer

 

   

   

Elk jaar schenken we met icb WereldWijzer Okkenbroek aandacht aan Dankdag, in samenwerking met de kerk. We houden acties waarvan we de opbrengst met anderen kunnen delen of schenken; dit jaar is dat de Voedselbank. Waarom de Voedselbank… 
Door de corona komen steeds meer mensen in de financiële problemen. Ze raken hun werk kwijt en kunnen financieel niet rondkomen. Voor 2021 verwacht de Voedselbank 50% meer klanten te hebben die naar de Voedselbank komen, dat is echt schrikbarend veel!! Dus extra hulp is heel erg hard nodig!!

Daarom gaan wij levensmiddelen inzamelen om de Voedselbank te ondersteunen!
Helpen jullie ons mee? Wij zorgen dat het bij de Voedselbank terechtkomt. Wat hebben we nodig?
• BOODSCHAPPENLIJST
• Pasta/rijst/aardappelpuree
• Koffie of thee
• Soep en sauzen
• Groenten in blik
• Vlees of vis in blik
• Houdbaar broodbeleg
• Drinken (geen alcohol)
• Houdbaar zuivel
• Koek en lekkers
• Tandpasta, wasmiddel, shampoo, doucheschuim, etc.
Zondag 8 november is er een online Dankdag viering met aandacht voor de actie en opbrengst, deze kun je volgen op kerkdienstgemist.nl
Je kunt tot vrijdag 6 november producten inleveren op school.

Balkenbrij- en Rookworst-actie van Twima

Jaarlijks doet Twima een Balkenbrij- en Rookworst-actie (van Slager Linker, Bathmen). Door corona kunnen zij dit jaar niet langs de deuren gaan. Dat is jammer, want door deze actie is het voor Twima mogelijk om in Kulturhus de Spil te trainen. Daarom kunt u dit jaar uw bestelling doorgeven. Graag vόόr 31 oktober door een mail te sturen naar twimalettele@hotmail.nl of te bellen naar 0627 447 381. 

Op zaterdag 14 november tussen 10:30 en 14:00 uur komt Twima uw bestelling brengen. Betaal gepast aan de deur of maak het bedrag over voor 12 november via NL80 RABO 0328 8748 84 tnv TwiMa Lettele en in de omschrijving uw naam en adres.

De balkenbrij en de rookworst zijn even duur. U betaalt het aantal bestelde producten: 4 stuks  €12,50; 2 stuks  € 7,– en per stuk € 4,–

Flyertwima

Sport en corona

We willen jullie graag informeren over de aangescherpte corona maatregelen.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk. Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Uitgezonderd zijn kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan). De douches, kleedkamers en toiletten zijn gesloten.

Mocht je gebruik willen maken van de sporthal, zal hiertoe alleen toegang zijn middels de zijdeur. Eventueel is een sleutel van deze deur af te halen, hiervoor kan je bellen naar 06 813 57 431.

Groet,

Bestuur V&L

Donderdag 8 oktober liep de E-wasterace af waar Wereldwijzer Okkenbroek met groep 6/7/8 aan heeft deelgenomen. Het hele dorp heeft meegeholpen om zoveel mogelijk elektrische apparaten te verzamelen. Tot de laatste week bleef het spannend of de koppositie vastgehouden kon worden omdat nummer 2 en 3 niet ver achterbleven. Donderdag om 10.00 uur kwam het verlossende woord; Wereldwijzer Okkenbroek heeft met een flinke voorsprong de race gewonnen! 

De DeventerSchoonFamilie kwam zo'n 3 keer in de week om de overvolle containers te legen. Er is zelfs een landelijk record verbroken voor het hoogst aantal behaalde punten. Vrijdagmiddag kwam Louke (organisatie E-wasterace Deventer) samen met een wethouder op school om de prijs uit te reiken aan de groep enthousiaste kinderen. Ze hebben een schoolreis naar Nemo gewonnen! Later dit schooljaar zal dit schoolreisje plaats gaan vinden, de kinderen hebben er nu al zin in en willen dan ook iedereen bedanken die mee heeft geholpen met inzamelen!

 IMG 20201009 WA0018      20201006 093924