• Home
  • Nieuws
  • ‘Veehouderij en gezondheid in Salland, wat weten we ervan?’

‘Veehouderij en gezondheid in Salland, wat weten we ervan?’

Agrarische bedrijven zijn belangrijk voor de economie van Salland. Ook zijn ze onderdeel van ons mooie coulisselandschap. Grootschalige veehouderij is in opspraak. Maar kennen we de feiten over agrarische sector? Kennen we de intenties van de ondernemers?

Op 18 september nemen je mee op excursie en hoor je hoe het eraan toegaat in varkenshouderij. Verder worden de resultaten van een driejarig onderzoek over veehouderij en gezondheid gepresenteerd. Welke conclusies hebben de onderzoekers getrokken over de impact op onze gezondheid? Vervolgens gaan boeren, burgers en buitenlui in gesprek over wat een gewenste ontwikkeling voor de agrarische sector van Salland kan zijn. Iedereen is van harte welkom.

 

Wat is het Salland Café?

Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een breed netwerk aan nieuwe ontwikkelingen in Salland. Het Salland Café is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert. Vier keer per jaar komen bewoners, ondernemers, organisaties en overheden bijeen. Met korte presentaties over actuele thema’s en elke keer op een andere locatie in Salland. Graag ontmoeten we je in het Salland Café.

Aanmelden

Aanmelden voor 14 september via krachtvansalland@raalte.nl (vermeld ‘opgave Salland Café’ en onderdeel excursie en/of Salland Café). Het aantal plaatsen is beperkt, dus meld je snel aan.

Programma maandag 18 september

19.00 uur         Rondleiding op bedrijf Varkenshoff, Haarweg 22, 8152 DJ  Lemelerveld.

Annemarie Noordman en haar familieleden nemen ons mee op excursie in de Varkenshoff, daar waar buiten naar binnen wordt gebracht.

19.40 uur         Vertrek naar het Salland Café (5 minuten autorijden).

19.45 uur         Ontvangst bij Omni Mobilae, ingang naast Berkendijk 10, 8141 RD Heino.

20.15 uur         Veehouderij en gezondheid waar gaat het over?

  • Dick Heederik, hoogleraar verbonden aan Universiteit Utrecht, neemt ons mee in de resultaten van zijn onderzoek naar gezondheid en veehouderij. Wat betekent dit onderwerp ‘veehouderij en gezondheid’ voor ons in Salland?
  • Annemarie Noordman met een korte presentatie over haar Varkenshoff, waar met respect voor dier, omgeving en milieu vlees wordt geproduceerd.
  • Ingrid Jansen, voorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, geeft in haar presentatie de actualiteiten weer in varkenshouderij: bedrijfseconomisch, wat betreft milieu, dierwelzijn en gezondheid.

21.15 uur         In gesprek over veehouderij en gezondheid in Salland.

In groepen praten we over veehouderij en gezondheid in Salland.

22.00 uur         Afsluiting en borrel.