• Home
  • Nieuws
  • Hackathon – Maak je eigen spelcomputer!

Hackathon – Maak je eigen spelcomputer!

Ben jij tussen de 8 en 18 jaar? Kom je dan op zaterdag 21 en zaterdag 28 oktober tussen 14:00 en 17:00 naar de Okkenbroekse Hackathon? We gaan veel leren over hoe computers werken en je gaat zelf sleutelen aan kleine computers. Super leuk dus! Uiteindelijk gaan we een spelcomputer maken!

Op 21 oktober beginnen we (simpel) met het aansturen van lampjes en het gebruiken van sensoren (bijvoorbeeld beweging, temperatuur, enz).

Daarna kun je in de herfstvakantie zelf thuis aan de slag met je gemaakte creatie. Probeer er dan iets unieks en moois van te maken. De prijsvraag: Diegene die het mooiste project maakt, wint de spelcomputer die we op de tweede zaterdag gaan maken!

Op 28 oktober maken we de spelcomputers en gaan we spelletjes spelen!

MAXIMAAL 10 deelnemers, dus wees er snel bij!!!

OJA! Neem je moeder of vader mee , want die kunnen ook nog wat leren (en bovendien hebben we wat hulp nodig).

 

Informatie voor ouders:

In het kader van Codeweek 2017 en dankzij Wij Deventer kan geheel kosteloos worden deelgenomen. Materialen zijn na afloop over te nemen of kunnen in bruikleen tijdelijk worden gebruikt tot de volgende hackathon.

Dat kan alleen als iedereen zelf ook wat mee neemt. Wat je nodig hebt is het volgende:

– Een beeldscherm
– Een lader voor mobiele telefoon
– Een laptop
– Toetsenbord en muis (beide USB)

De meesten zullen dit thuis wel hebben. Mocht het niet lukken, laat het dan even weten bij opgave dan kijken we of we wat kunnen regelen.

Opgeven door middel van een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.