• Home
  • Nieuws
  • Sociaal team Deventer Buiten stelt zich voor!

Sociaal team Deventer Buiten stelt zich voor!

Introductie Sociaal team Deventer Buiten
Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om
mijzelf aan u voor te stellen en iets te vertellen
over de werkwijze van de Sociale Teams.
Ik ben Toine Kappert en ben uw contactpersoon voor
het Sociaal Team Deventer Buiten Okkenbroek en Lettele

Sociale Teams
Net als in de rest van het land zijn ook in Deventer Sociale Teams gestart in 2015. Alle vragen die bewoners van Deventer hebben op het gebied van zorg komen terecht bij deze teams.
Het buitengebied van Deventer heeft een team gekregen, waarin 4 medewerkers werkzaam zijn.
Het team Deventer Buiten bestrijkt de dorpen Diepenveen, Bathmen, Schalkhaar en Lettele en Okkenbroek. Ik ben aangewezen als de contactpersoon voor Lettele en Okkenbroek. De medewerkers zijn afkomstig uit verschillende instellingen uit de stad. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Raster, de ouderenconsulenten, het wijkopbouwwerk, het maatschappelijk werk en ook de afdeling Zorg en welzijn van de gemeente Deventer.

Waarvoor kunt u bij het sociale team terecht?
U kunt met alle vragen die u heeft op het gebied van zorg en welzijn terecht bij het sociaal team. De medewerker van het Sociaal Team komt bij u op huisbezoek, en als dat niet kan, wordt er op een andere plaats een afspraak met u gemaakt. U kunt uw vragen stellen en de medewerker onderzoekt samen met u wat u nodig heeft om uw vragen en/of problemen op te lossen. Wij kijken wat het team voor u kan doen en onderzoeken samen met u wat de mogelijkheden in uw naaste omgeving zijn. Dan moet u denken dat we bekijken of uw familie kan inspringen of dat u een beroep op uw buren kunt doen. Of het vrijwilligerswerk in de omgeving. Kan dat allemaal niet allemaal niet dan zal het Sociaal team samen met u op zoek gaan naar een specialistische oplossing. Dit noemen we een maatwerkvoorziening. Deze aanpak geldt voor alle vragen over dagbesteding, maatschappelijk werk, persoonlijke ondersteuning, huishoudelijke ondersteuning en andere WMO voorzieningen enz. Voor deze voorzieningen geldt een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is inkomensafhankelijk.

Iedere tweede dinsdag van de maand ben ik aanwezig op de koffieochtend in het Noaberhuus van Okkenbroek. Van 10.00 -11.00 uur. Indien u vragen heeft kunt u ze daar aan mij stellen.
Team Buiten is ook bereikbaar via e-mail. Twee keer per week worden de binnengekomen vragen behandeld en opgepakt door het team.

buiten@socialeteamsdeventer.nl

Ik ontmoet u graag tijdens de koffieochtend in het Noaberhuus van Okkenbroek.
Met vriendelijke groet,
Toine Kappert