Zien en HOREN vliegen?

Wie hier een artikel verwacht over insecten moeten we teleurstellen. Dit gaat over iets heel anders. "Lelystad" houdt de gemoederen al geruime tijd bezig. Zullen we binnen afzienbare tijd vliegtuigen niet alleen zien maar ook luid en duidelijk horen vliegen?
Een attente Okkenbroeker wees de redactie op een lezenswaardig en informatief artikel, gepubliceerd door de Gemeente Deventer. Warm aanbevolen!

Belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport

Op woensdag 30 mei van 15.30 tot uiterlijk 21.30 uur vindt de belevingsvlucht van de vliegroutes Lelystad Airport plaats. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat organiseert deze vlucht op verzoek van bewoners van het gebied waarboven de vluchten vanuit Lelystad Airport gaan plaatsvinden. Zij kunnen zo ervaren wat zij van de vluchten gaan merken.

Bewoners en andere betrokkenen uitten najaar 2017 de wens een belevingsvlucht op de vliegroutes uit te voeren. Met een regiegroep is afgesproken hoe de belevingsvlucht wordt uitgevoerd, hoe de beleving van bewoners wordt gepeild en het geluid op een aantal punten wordt gemeten.

Het doel van de belevingsvlucht is dat bewoners en recreanten van de gebieden onder de vliegroutes Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig kunnen ervaren. De belevingsvlucht vliegt alle naderings- en vertrekroutes van Lelystad. Delen van de routes overlappen en daarom worden enkele punten vaker overvlogen. Bij Deventer wordt zowel de naderingsroute wordt gevlogen als een rondje in het wachtgebied. 
 
In het document Factsheet belevingsvlucht vliegroutes Lelystad Airport vindt u nadere informatie over:

  • hoe u de vlucht kunt volgen;
  • waar u uw beleving kenbaar kunnen maken via een belevingsmonitor;
  • op welke locaties geluid gemeten wordt.

Op kaartjes vindt u vluchtroute's die voor de gemeente Deventer en omstreken relevant zijn:

Voor meer informatie en contactgegevens voor eventuele vragen zie belevingsvlucht.nl.

Dit is een overzicht van alle bijlagen behorende bij deze pagina.

TitelGrootte
Factsheet Belevingsvlucht 1.134,8 KB