Van schoolplein naar buurtplein

Het is al een tijdje stil geweest in de berichtgeving over het schoolplein. Maar achter de schermen is hard gewerkt en daar brengen we jullie graag van op de hoogte! De commissie is druk geweest.
Er is gestart met een programma van eisen. Het team, leerlingen, een aantal ouders en buurtbewoners hebben zich gebogen over wat wij allen belangrijk vinden voor het plein. Hier zijn ook diverse verenigingen uit het dorp bij betrokken geweest. Vervolgens is dit vertaald naar een ontwerp voor het buurtplein. Dit ontwerp is in samenwerking met Nijha gemaakt. Een ontwerp waar we met zijn allen trots op zijn! En een ambitieus ontwerp. Wij denken dat dit ontwerp voor alle kinderen in Okkenbroek, maar eigenlijk voor de dorpsgemeenschap een aanvulling is. Zijn we er dan al? Nee, dat zeker niet. Ook zijn we nu achter de schermen druk bezig om het geld bij elkaar te vinden om dit plein te kunnen realiseren. Het realiseren van zo’n plein kost al gauw rond een ton. Een deel van het geld is binnen, maar we zijn er nog zeker niet. De komende tijd zal dan ook in het teken staan van het aanschrijven/werven van fondsen en subsidies. Nog een hele klus.

Hieronder zijn wat sfeerimpressies te zien van het ontwerp voor het buurtplein. Deze hangen ook in de hal voorin de school en zijn ook te zien in Ons Centrum en het Noaberhuus.
We hopen jullie hiermee een inkijk te geven in de plannen en hopen dat jullie er net zo enthousiast van worden als wij!

Groet,
Commissie van schoolplein naar buurtplein: Gerrit Jan, Margriet, Ghislaine, Dianne, Desi en Jolanda