Daar krijg je energie van!

Op zaterdag 9 november wordt de Overijsselse Marktplaats ‘Daar krijg je energie van!’ gehouden bij het HOFtheater in Raalte. Het is een laagdrempelige bijeenkomst voor particulieren, startende initiatieven, bedrijven en maatschappelijk vastgoed over alles wat jij kunt doen voor het klimaat.

 

Wethouder Frank Niens van gastgemeente Raalte opent samen met directeur bedrijven Paul Maas, van Rabobank Salland deze Overijsselse Marktplaats, mede namens de samenwerkingspartners Nieuwe Energie Overijssel (provincie), Stimuland en het Salland Café van De Kracht van Salland.

Overijsselse Marktplaats in vogelvlucht

Energie. Iedereen kan wat doen voor het klimaat, en dat is ook nog eens fijn voor je portemonnee. Maar wat is voor jou het meest interessant? Isoleren, zonnepanelen, wel of geen nieuwe cv-ketel, je bedrijfspand verduurzamen, een windmolen of een warmtepomp? Als dorp of straat gezamenlijk zonnepanelen inkopen of een energiecoöperatie starten? Er kan van àlles! Maar waar begin je? Daar kom je achter op de Overijsselse Marktplaats ‘Daar krijg je energie van!’ Naast de Marktplaats zijn er inspirerende kennissessies en interessante excursies voor een kijkje in de praktijk.

 

Excursies

Tussen 09.30 en 10.30 uur kun je op eigen gelegenheid een kijkje nemen bij het energieneutrale bedrijfspand van Bepacom, zonnepark en energiecoöperatie Endona, verschillende particuliere woningen die energiemaatregelen hebben toegepast en de EAZ-windmolen bij het agrarische bedrijf van Gino Schrijver.

Marktplaats en kennissessies

Tussen 10.30 en 16.00 kun je bij het HOFtheater deelnemen aan de Marktplaats met een breed aanbod van bedrijven en organisaties. Laat je om 11.15 uur inspireren door spreker Iwan Göbel (aanrader!) en neem deel aan een of twee van de kennissessies (13.00 en 14.30 uur). Mensen met belangstelling voor energiemaatregelen bij (maatschappelijk) vastgoed kunnen aansluiten bij de kennissessie voor bedrijven.

Spreker Iwan Göbel

Iwan Göbel is oprichter en CEO van Burton Car Company, een van de meest innovatieve bedrijven van Nederland. Duurzaamheid speelt een grote rol in het leven van Iwan Göbel. Zo schreef hij in 2008 ‘Ecowinst voor woningen’. Het boek laat zien dat een duurzaam huis niet alleen winst voor het milieu oplevert, maar ook financieel aantrekkelijk is. Zijn bedrijf is in korte tijd uitgegroeid tot grootste en duurzaamste sportwagenfabriek van Nederland ooit.

Informatie, adressen en de link voor aanmelding vind je hier.