Leader Salland

Individuele ondernemers uit Salland kunnen nu óók Leader-bijdrage aanvragen

Ruimte voor aanvragen tot eind 2020

Met het Leaderprogramma 2015-2020 kan in totaal ongeveer 4 mln. euro in Salland worden geïnvesteerd. Hiervan komt 25% van de Europese Unie, 25% van provincie Overijssel,

gemeenten en waterschappen en 50% van derden (eigen bijdrage, particulieren, fondsen, etc.). In de ‘pot’ zit nog een kleine 300.000 euro tot eind 2020 aan EU-budget.

 

Wout Wagenmans, wethouder van Raalte en voorzitter van de Lokale Actie Groep, roept initiatiefnemers op om contact op te nemen: “Het is mooi als dat óók projecten van ondernemers zijn. Zo stimuleren we samen “people, planet en profit” in Salland. We hebben ruimte voor nog ongeveer 7 nieuwe projecten komend jaar.”

 

Hoe weet ik of mijn plan past binnen het Leaderprogramma?

De projecten moeten wel passen binnen het Leaderprogramma. Bij Leader Salland gaat om projecten die zich richten op de economische, ecologische en sociale versterking van het platteland. Op people, planet èn profit dus. Reguliere bedrijfsinvesteringen komen niet voor een bijdrage in aanmerking. Op de website (De Kracht van Salland) vind je de projecten die een Leaderbijdrage kregen.

Meer informatie

Heb je een projectidee dat bijdraagt aan de versterking van het platteland en wil je meer weten over de mogelijkheden van Leader? Neem dan contact op met een van de LEADER-coördinatoren: Mireille Groot Koerkamp: telefoonnummer: (06) 22 46 61 31 of mireille@dekrachtvansalland.nl, of Giny Hoogeslag: telefoonnummer: (06) 13 48 89 37 of giny@dekrachtvansalland.nl.

 

Wat is Leader?

LEADER is onderdeel van het Europese programma voor plattelandsontwikkeling (POP3). Het huidige programma wordt uitgevoerd van 2015 tot en met 2020. Ook Salland heeft een Leader programma opgesteld, namelijk ‘LEADER-De Kracht van Salland’. De uitvoering van het programma in Salland ligt in handen van de Lokale Actie Groep, met vertegenwoordigers vanuit bijna alle sectoren.