• Home
  • Nieuws
  • Een nieuwe stap in het behoud van het Sallandse landschap

Een nieuwe stap in het behoud van het Sallandse landschap

logoDonderdag 26 september was het eindelijk zover. Na bijna drie jaar voorbereiding hebben wij als Stichting Ontwikkeling Landschap Okkenbroek Lettele (kortweg Stichting OL2) het contract getekend met Stichting Kostbaar Salland. Daarmee komt er geld ter beschikking dat OL2 kan inzetten voor het behoud van karakteristiek Sallands landschap dat eigendom is van de deelnemers. Met dit geld kan eerst eventueel een landschapselement worden hersteld en is daarna financiering van het onderhoud voor 21 jaar gegarandeerd.

In de gezellige keuken van Elleke en Hans ondertekenden eerst Elleke en Pedro namens Stichting OL2 het contract met Stichting SKS. Daarna was het de beurt aan 10 individuele deelnemers om hun overeenkomst te tekenen met Stichting OL2.

november 2019Hiermee is het voorbereidende werk van Stichting OL2 niet afgerond. Er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers. Met een aantal landeigenaren zijn we al uitgebreid in gesprek over hun mogelijke bijdrage. Het liefst zouden we met hen nog dit najaar een overeenkomst sluiten.
Zo kunnen we samen bereiken dat het prachtige Sallandse landschap behouden blijft voor ons als bewoners en voor alle mensen die hier van de natuur komen genieten.

Theo Hoge, penningmeester OL2