Nieuws

De Basisschool zoekt oude elektrische apparaten

De basisschool (ICB Wereldwijzer) doet mee aan een e-waste race. Dit houdt in dat 8 scholen tegen elkaar racen; de kinderen proberen zoveel mogelijk (kleine) elektrische apparaten te verzamelen. Deze apparaten worden dan ingeleverd bij de organisatie en worden uiteindelijk gerecycled.
Mochten jullie thuis nog elektrische apparaten hebben liggen die kapot zijn of niet gebruikt worden lever die dan in, wij krijgen daar punten voor en maken kans op een schoolreis naar Nemo.

De basisschool doet hieraan mee omdat de grondstoffen die deze apparaten maken langzaam verdwijnen als er niet gerecycled wordt. Betekent dat als we over 20 jaar nog graag een nieuwe telefoon willen, dan moet er wel gerecycled worden!

Alles met een stekker/accu/batterij is goed! Denk aan waterkokers/senseo/oortjes/beeldschermen/telefoons/stofzuigers/computers/kabels/gereedschap en ga zo maar door... Enige voorwaarde is dat het in een afvalcontainer moet passen.

Wat niet: Lege batterijen

Dus:

    Hebt u kapotte elektrische apparaten in huis? T/m 8 oktober komen de basisschoolkinderen ze ophalen.    

U kunt op 2 manieren meedoen:

  1. Ga naar de website: https://www.ewasterace.nl/ en vul uw postcode in, klik op check (bovenaan, groene knop) en voer uw gegevens verder in.
  2. Als het niet lukt via deze website kunt u bellen met: 0570-551550

Deze actie loopt tot en met 8 oktober 202e waste

Rust en ruimte voor mens en natuur.


Beeldmateriaal:
Jan Venekamp
Loes ten Anscher

Mis je iets op deze website of wil je iets doorgeven, stuur dan een email:
Klik hier en stuur de redactie een e-mail.

Ontwerp & Ontwikkeling: Blinck Media & Webdesign Buro

Copyright © 2021 Okkenbroek.net. Alle rechten voorbehouden.