Nieuws

Open Dag Greun Hoolt'n

Op zondag 11 juli kun je bij Greun Hoolt’n een mooie wandelroute lopen langs bloemrijke akkerranden, kikkerpoelen, singels en nog veel meer natuur. Onderweg zijn er gidsen die toelichting geven en kun je drinken, lokaal gemaakt ijs of onze zelfgekweekte aardappelen kopen. Je kunt starten van 10:00 – 16:00 in het bos bij de kruising Pasmansweg/Schapendijk in Holten voor een tocht van 3, 6 of 9 km.

De wandelroute loopt over diverse privéterreinen en is alleen op 11 juli toegankelijk. Meerdere hoogtepunten zijn ook bereikbaar voor mindervaliden, meer informatie bij het startpunt. Honden zijn niet toegestaan.

Tijdens deze wandeling loop je langs fraaie landschapselementen, onderhouden en aangelegd door Greun Hoolt’n. De route gaat over verharde paden en wegen, afgewisseld door gemaaide paden door weilanden en langs beken. Via extra lussen loop je door een uniek plas/dras gebied, speciaal aangelegd voor weidevogels, of langs ons pas aangelegde voedselbosje met bijzondere soorten fruit- en notenbomen. Als je moe maar voldaan terug bent gekomen bij het startpunt staan er drankjes en een ijsje voor je klaar en kun je rondneuzen bij ons onderkomen. Daar staan diverse kraampjes waar kenners je meer informatie over natuur en onze activiteiten kunnen vertellen. Een aanrader voor de liefhebber!

Fietsroutes

Naast een wandelroute zijn er ook 3 fietsroutes gemaakt die langs verschillende bloemrijke akkerranden en bermen voeren.

De fietsroutes zijn vanaf 9 juli verkrijgbaar bij verschillende toeristische informatiepunten in de gemeente Rijssen-Holten en bij campings in de omgeving.

Binnenkort zijn de fietsroutes te downloaden als kaart en als gpx-bestand via de website https://www.greunhooltn.nl/actueel

Rust en ruimte voor mens en natuur.


Beeldmateriaal:
Jan Venekamp
Loes ten Anscher

Mis je iets op deze website of wil je iets doorgeven, stuur dan een email:
Klik hier en stuur de redactie een e-mail.

Ontwerp & Ontwikkeling: Blinck Media & Webdesign Buro

Copyright © 2021 Okkenbroek.net. Alle rechten voorbehouden.