Pleisterplaats Okkenbroek

Okkenbroek heeft veel te bieden. Zonder uitputtend te zijn springt in het oog: de prachtige kerk, het motormuseum, de bijzondere natuur in het Oostermaat met de eendenkooi en de vakantiewoningen.

De groeten uit OkkenbroekOvernachten kunt in de talrijke 'Bed & Stoetes' en natuurlijk op de camping aan de Ikkinksweg. Of dat nog niet genoeg is: wandel- en fietsroutes door en langs Okkenbroek tonen veel van de schoonheid van het dorp met uitzicht op de Sallandse Heuvelrug. De dorstige mens kan op het terras bij Ons Centrum even op adem komen. Okkenbroek: zo mooi!

Okkenbroek is een klein Sallands plattelandsdorp met een rijke historie. In en rond het dorp is veel van deze historie tot de dag van vandaag zichtbaar gebleven. In de kern vindt u de in 1904 gebouwde kerk, de school, kapsalon, café Nooit Gedacht en dorpshuis Ons Centrum. De bewoners houden met veel vrijwilligerswerk het dorp leefbaar. Okkenbroek gelegen tussen de IJssel en het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is een ideaal vertrekpunt om de omgeving te verkennen.

Overnachtingsmogelijkheden 
In Okkenbroek kunt u overnachten in vakantiewoningen, B&B's of op een Boerderij- Mini- SVRcamping.

Wandelen en fietsen
De omgeving van Okkenbroek is bij uitstek geschikt voor een wandeling of fietstocht. Mogelijkheden te over. Even uitrusten tijdens uw fiets- of wandeltocht onder het genot van een kopje koffie kan bij café Nooit gedacht. Hier treft u ook het ANWB-fietsservicepunt aan. Bovendien kunt u hier uw e-bike opladen.

Fietsroutes
Kunstfietsroute `Kunst van Hier tot Ginder' is een gezellige familie-fietstocht met kunst- theater- en muziekvoorstellingen op bijzondere locaties in Salland. Okkenbroek is het startpunt van deze jaarlijkse fantastische fietsroute.

Kikkerroute
Deze fietsroute is voor u een wegwijzer door een bijzonder aantrekkelijk gebied, met vele fietspaden. De route gaat door bossen, agrarische gebieden en de vier kerkdorpen van het buitengebied van de gemeente Deventer: Okkenbroek, Lettele, Schalkhaar en Diepenveen.

Vier-kerkdorpen-fietsroute
Okkenbroek, Schalkhaar, Lettele en Diepenveen zijn de vier kerkdorpen in het buitengebied van de gemeente Deventer. De route loopt door het landelijke en bosrijke Sallandse gebied in de zuidwest hoek van Overijssel.

Oostermaatroute
U doorkruist op deze tocht het deklandschap dat zich uitstrekt tussen de Sallandse Heuvelrug en het rivierkleigebied langs de IJssel. Een tocht van Okkenbroek naar Schalkhaar, Heeten, Lettele door het Oostermaat weer naar Okkenbroek. 

Wandelroutes
Ommetje tussen 't Hoge Veld en OkkenbroekerveldwegHet wandelnetwerk Salland heeft een viertal bewijzerde routes van circa 5 km uitgezet die u de gelegenheid geven de fraaie omgeving van Okkenbroek te voet te verkennen. U kunt ook gebruik maken van een ommetje tussen 't Hoge Veld en de Okkenbroekerveldweg. In het Oostermaet kunt u tijdens een fikse wandeling genieten van 'oude en nieuwe' natuur. Okkenbroek ligt aan het Marskramerpad. Veel wandelaars wijken graag een paar meter van de route af als zij langs de kerk van Okkenbroek lopen om even tot rust te komen. Een rondwandeling door de historie van het dorp Okkenbroek voert u langs tal van plaatsen die aan de basis hebben gestaan van het Okkenbroek anno nu. 

Bezienswaardigheden
Okkenbroek heeft, naast een behoorlijke dosis rust en natuur, nog meer voor u in petto. Een bezoek aan één van de parels van het dorp, de in 1904 gebouwde kerk (een Rijksmonument) en het er naast gelegen motormuseum mag tijdens uw bezoek aan Okkenbroek niet ontbreken.

Openbaar vervoer
Ook met het openbaar vervoer kunt u in Okkenbroek komen. De dagelijkse busverbinding – niet op zondag- Okkenbroek-Deventer wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers van de buurtbus.

Welkom in Okkenbroek!

Aanvullingen of correcties? Stuur een .?subject=Toerisme">bericht naar de redactie van Okkenbroek.net