Nieuws

Uiteraard zijn we er nog, en hoe!

mmo logo webMuziek maken met z’n allen terwijl je anderhalve meter van elkaar vandaan zit: het klinkt nét even anders. Toch proberen we als More Music Orkest het beste er van te maken. ,,Muziek maken is voor iedereen van ons een hobby, juist iets dat in deze tijd zo belangrijk is.”

In Maart vorig jaar ging de zaak op slot en lange tijd konden we niet samen spelen en repeteren. Gedurende de tijd dat het niet mogelijk was samen muziek te maken hebben we de muziekkoepel een grondige opknapbeurt gegeven. Toen we daarmee klaar waren, tijdens de laatste weken voor de zomervakantie, mochten we weer met max. 30 mensen bij elkaar komen en uiteraard hebben we daar gebruik van gemaakt, enthousiast als we zijn. Het was aanpassen en natuurlijk klinkt de muziek anders als je verder weg zit van elkaar, maar we besloten als vereniging niet bij de pakken te gaan neerzitten. Als we moeten kiezen tussen repeteren met beperkingen of niet repeteren, dan repeteren we dus met beperkingen! Op die manier houden we de “swing” erin en bovendien hebben we een aantal mooie nieuwe nummers, waaronder “Alles is liefde” van BLØF waar de bewoners van Lettele en Okkenbroek in 2021 van zullen genieten.

De 2e lockdown
En toen ging de zaak op 13 december 2020 wederom op slot en zitten we momenteel midden in de 2e lockdown. De grootste uitdagingen voor het More Music Orkest zijn uiteraard de concerten waar we elk jaar naar toewerken. Een uitverkochte zaal tijdens ons najaarsconcert en een volledig gevuld terras tijdens het Pater Jan Brinkhof- concert geeft onze leden altijd een enorme drive. Nu valt dat tijdelijk weg en natuurlijk spelen we, zodra dat weer mag en kan voor de gezelligheid onderling, maar het is veel leuker als je met z’n allen ergens naartoe werkt. We hopen dat we in februari 2021 weer mogen starten met de repetities, zowel het More Music Orkest als het jeugdorkest, de YoungBand” en dan richten we ons samen op het Pater Jan Brinkhof-concert in juni.

“More” muzikanten gezocht
Maar ondertussen zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen. Versterking van het More Music Orkest bijvoorbeeld. Bent u een gitarist, op zoek naar een orkest of zanger/zangeres met behoefte aan muzikale begeleiding, laat het ons weten. Of speelt u niet onverdienstelijk piano of drums, kom even (virtueel) langs dan bekijken we samen hoe we muzikaal tot de beste oplossing komen. Bij het More Music Orkest is altijd plek anders hadden we destijds wel een andere naam gekozen.

Activiteiten agenda 2021. (zie ook https://www.moremusicorkest.nl/agenda )
23 januari: oud papier Lettele en Okkenbroek
13 maart: oud papier Lettele en Okkenbroek
1 mei: oud papier en oud ijzer Lettele/oud papier Okkenbroek
Week van 3 mei: Geranium actie
6 juni: Pater Jan Brinkhof-concert Lettele
3 juli: oud papier Lettele en Okkenbroek
28 augustus: oud papier Lettele en Okkenbroek
23 oktober: oud papier Lettele en Okkenbroek=
En – alvast noteren – 6 november 2021 - Najaarsconcert More Music Orkest
18 december: oud papier Lettele en Okkenbroek

Voor meer informatie
Willem Poterman – 06 1203 5376

Rust en ruimte voor mens en natuur.


Beeldmateriaal:
Jan Venekamp
Loes ten Anscher

Mis je iets op deze website of wil je iets doorgeven, stuur dan een email:
Klik hier en stuur de redactie een e-mail.

Ontwerp & Ontwikkeling: Blinck Media & Webdesign Buro

Copyright © 2021 Okkenbroek.net. Alle rechten voorbehouden.