Skip to main content

Nieuws

Kennismaking Plaatselijk Belang met de nieuwe bestuurder van woonstichting De Marken

Afgelopen week hebben we met het Plaatselijk Belang Okkenbroek zeer prettig kennisgemaakt met de nieuwe bestuurder van Woonstichting De Marken, Erwin van Proosdij. Hier zijn de volgende punten uitgekomen:

  • Jongeren én ouderen, die verwachten dat ze ooit in een huurwoning van De Marken zouden willen gaan wonen, doen er verstandig aan om zich alvast in te schrijven op woonkeus-stedendriehoek.nl. Je spaart dan punten, die bepalend kunnen zijn of je een woning toegewezen krijgt.
  • Van de woningen die in Okkenbroek zullen worden aangeboden op woonkeus-stedendriehoek.nl wordt 25% onder het label “voorrang dorpsbinding” aangeboden; Okkenbroekers krijgen dan dus voorrang bij de toewijzing van de woningen.
  • Bij de inkomenstoets voor de toewijzing van een woning zal kan binnenkort ook rekening gehouden worden met het vermogen dat iemand heeft. Vooral de ouderen die een maar klein pensioentje hebben naast hun AOW, maar wel geld hebben, bijvoorbeeld door de verkoop van hun woning, visten tot nu toe vaak achter het net bij de toewijzing van de woningen in het Visserhof. Door de wijziging van de inkomenstoets komen ze nu hopelijk wel in aanmerking voor deze woningen. Mocht het zo zijn dat dit op u van toepassing is dan kunt u contact opnemen met Woonstichting De Marken.
  • Zodra er een woning in Okkenbroek vrij komt, krijgt het Plaatselijk Belang hiervan bericht. Wij zullen dit dan delen op de Okkenbroekse Facebook groep.
  • Voor toekomstige nieuwbouwlocaties gaan we in gesprek met De Marken om te kijken of er naast koop-, ook nieuwe huurwoningen gebouwd kunnen gaan worden in ons dorp. We zijn zeer geïnteresseerd in hoeverre hier belangstelling voor is onder de inwoners van Okkenbroek.