Nieuws

Uitbreiding deelnemers landschapsproject OL2

In februari 2022 hebben we het landschapsproject van onze Stichting Ontwikkeling Landschap Okkenbroek Lettele (kortweg OL2) weer kunnen uitbreiden. Door 10 nieuwe deelnemers (deelnemers fase 2) werd de deelnemersverklaring getekend. In verband met corona gebeurde dat in een online-bijeenkomst (zie foto). Daarmee komt er weer geld ter beschikking die de deelnemers, via OL2, kunnen inzetten voor het behoud van het karakteristieke Sallandse landschap. Met dit geld worden eerst landschapselementen hersteld of aangelegd, waarna de financiering van het onderhoud van de elementen voor 21 jaar ook is gegarandeerd.

Op 14 februari 2022 tekenden Elleke Brinkman en Pedro Aarnink namens OL2 de ‘Overeenkomst groene diensten’ met Stichting Kostbaar Salland (SKS). Daarna was het de beurt aan de 10 nieuwe deelnemers om hun deelnemersverklaring te tekenen met OL2.

Schermafbeelding 2022 05 31 074340

Inmiddels zijn al enkele landschapselementen aangelegd of hersteld. De meeste werkzaamheden zullen in het najaar 2022 door een aannemer worden uitgevoerd: aanleg of herstel van 3 kikkerpoelen en een laan, 60 knotwilgen, 950 m kruidenzoom, 600 m heg, 300 m raster, 8000 m2 houtwal en bosschages en 2500 m2 hoogstamboomgaard.

Zo kunnen we, samen met de inspanningen van onze deelnemers fase 1 en onder andere de biologische boerderijen De Melkbrouwerij en Heerlijkheid Linde en andere particulieren en agrariërs in het buitengebied, bereiken dat het prachtige Sallandse landschap behouden blijft voor ons als bewoners en voor alle mensen die hier van de natuur komen genieten.

Pedro Aarnink, bestuurslid OL2

Rust en ruimte voor mens en natuur.


Beeldmateriaal:
Jan Venekamp
Loes ten Anscher

Mis je iets op deze website of wil je iets doorgeven, stuur dan een email:
Klik hier en stuur de redactie een e-mail.

Ontwerp & Ontwikkeling: Blinck Media & Webdesign Buro

Copyright © 2021 Okkenbroek.net. Alle rechten voorbehouden.