Skip to main content

Nieuws

Workshop Foto's met je smartphone of tablet

De smartphone heeft de taak van het traditionele fototoestel voor veel mensen overgenomen. Dat is handig, want je mobiele telefoon heb je meestal bij de hand en slaat alles op wat je gefotografeerd hebt. Als een foto je niet bevalt, kan je hem zo weer verwijderen. Maar hoe ga je om met die almaar groeiende voorraad foto's? Hoe bewaar je ze overzichtelijk  en hoe vind je een bepaalde foto terug? Hoe verplaats je een foto van je telefoon naar je tablet, computer of laptop? Hoe ga je om met foto's die je van andere mensen krijgt via WhatsApp en hoe kies je bewust wat je bewaart en wat niet? 

Over deze onderwerpen organiseert het 'Netwerk Digitaal Meedoen 65+' op 27 september een workshop waarin je samen met anderen aan de slag gaat met wat jij wilt leren. We gaan kijken wat er gebeurt als je een foto maakt, waar die (automatisch) bewaard wordt en wat je er verder mee kunt doen. Het gaat ook over de cloud en over apps op je telefoon en op je computer waarmee je foto's kunt opslaan en ordenen. 

Aanmelden
De workshop vindt plaats op dinsdagochtend 27 september van 10.00-12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) in de Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18 in Deventer. Aanmelden voor deze workshop kan via de website www.bibliotheekdeventer.nl/agenda of bel met 0570-675700. 

Zoveel mensen, zoveel verschillende apparaten, instellingen en systemen. Daarom houden we rekening met gebruikers van zowel Android telefoons en tablets, zoals Samsung of Huawei en iPhones en iPads van Apple. Ook is er kennis aanwezig van Windows-laptops en Macs.  

Neem je eigen smartphone, tablet en laptop mee. Heb je die niet? Dan ben je ook van harte welkom en kun je een iPad en cursuslaptop (Windows) van de bibliotheek gebruiken. 
Let op: neem ook je inloggegevens mee van je Google-account, e-mail, iCloud-account, Apple-id. Dit heb je nodig in de workshop.  

Vervoer nodig?
Is het lastig voor je om naar de bibliotheek te komen? Kijk dan of je gebruik kunt maken van Automaatje Deventer. Telefonisch te bereiken via: 0570 – 781781 (maandag t/m donderdag van 09:00 – 12:00 uur). 

Het Netwerk Digitaal Meedoen 65+
Het Netwerk Digitaal Meedoen 65+’ers i.o. is een samenwerking van inwoners en organisaties die het digitaal meedoen van ouderen in de gemeente Deventer wil bevorderen. Door het organiseren van activiteiten willen we het netwerk vergroten. Het netwerk is een initiatief van de Bibliotheek Deventer en bestaat op dit moment uit een aantal actieve inwoners, Gilde-Seniorweb Deventer, Computercafé Diepenveen, Raster Ouderenwerk en Bibliotheek Deventer.