Skip to main content

Nieuws

Workshop Online veiligheid en privacy

De meeste mensen winkelen, bankieren en zoeken informatie online. Ze schrijven e-mails, sturen appjes met hun smartphone of melden zich online aan voor een cursus. Gemak dient de mens. Maar wat als je niet goed weet hoe je deze digitale middelen werken en hoe je ze veilig kunt gebruiken? Een grote groep mensen voelt zich onzeker over online communicatie en veiligheid. 

Deventer wil graag dat iedereen mee kan doen. Daarom organiseert het Netwerk Digitaal Meedoen 65+ op 25 oktober een workshop over online veiligheid en privacy voor het gebruik van de computer, tablet of smartphone. Tijdens de bijeenkomst krijg je praktische informatie, tips voor veilig surfen en ga je met elkaar en onder begeleiding ervaring opdoen.  

Aanmelden
De workshop vindt plaats op dinsdagochtend 25 oktober van 10.00-12.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur) in de Bibliotheek Centrum, Stromarkt 18 in Deventer. Aanmelden voor deze workshop kan via de website www.bibliotheekdeventer.nl/agenda of bel met 0570 - 675700. 

Neem je eigen smartphone, tablet en laptop mee. Heb je die niet? Dan ben je ook van harte welkom en kun je een iPad of cursuslaptop (Windows) van de bibliotheek gebruiken.   

Vervoer nodig?
Is het lastig voor je om naar de bibliotheek te komen? Kijk dan of je gebruik kunt maken van Automaatje Deventer. Telefonisch te bereiken via: 0570 – 781781 (maandag t/m donderdag van 09:00 – 12:00 uur). 

Het Netwerk Digitaal Meedoen 65+
Het Netwerk Digitaal Meedoen 65+’ers i.o. is een samenwerking van inwoners en organisaties die het digitaal meedoen van ouderen in de gemeente Deventer wil bevorderen. Door het organiseren van activiteiten willen we het netwerk vergroten. Het netwerk is een initiatief van de Bibliotheek Deventer en bestaat op dit moment uit een aantal actieve inwoners, Gilde-Seniorweb Deventer, Computercafé Diepenveen, Ouderenvereniging Deventer, Vrijwillige Thuisadministratie Carinova, Raster Ouderenwerk en Bibliotheek Deventer.