Skip to main content

Nieuws

Verslingerd aan het Sallandse water

Schermafbeelding 2022 04 26 083107

Op vrijdagmiddag 25 november wordt van 12.00 - 16.00 bij Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten het Salland Café ‘Verslingerd aan het Sallandse water’ gehouden. De IJssel is aan de westzijde van Salland een beeldbepalend icoon. En we hebben het Overijssels Kanaal dat onder andere Deventer verbindt met Raalte. Er worden al jaren gesprekken gevoerd over het beter beleefbaar maken van die Sallandse wateren. Welke kansen zie jij?

We starten de middag met een rondleiding langs het Overijssels kanaal. Hierbij geeft Waterschap Drents Overijsselse Delta uitleg over de wateropgaven, de recreatie en vismogelijkheden.
Daarna vervolgen we het programma binnen en doen we drie pitches:

  1. Kansen voor het beleefbaar maken van het Overijssel Kanaal.
  2. Salland Marketing/MarketingOost over recreatiemogelijkheden op en langs het water in z’n algemeenheid en kansen voor Overijssel Kanaal en de IJssel in het bijzonder.
  3. Op zoek naar het verhaal van de IJssel & IJsselvallei: van Westervoort tot Kampen!

Daarna kunnen deelnemers kiezen om over één van deze drie onderwerpen verder te praten in een workshop. Tijdens de workshop proberen we samen verder te komen van ideeën tot daadwerkelijke plannen.

Wat is het Salland Café?
Het Salland Café is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert. Vier keer per jaar komen bewoners, ondernemers, organisaties en overheden bijeen. Met korte presentaties over actuele thema’s en elke keer op een andere locatie in Salland.
Samen met Waterschap Drents Overijsselse Delta en De Kracht van Salland organiseert Salland Marketing het Salland Café – Verslingerd aan het Sallandse water. Het is mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Overijssel, MarketingOost en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte.

De uitnodiging voor deze bijeenkomst vind je hier.

Meer informatie en aanmelden: www.dekrachtvansalland.nl/agenda

Schermafbeelding 2022 11 11 083749