Skip to main content

Nieuws

Wegwijs in de wereld van bankieren.

Er is veel veranderd rondom de dienstverlening van banken. De meeste bankfilialen zijn gesloten en je wordt gestimuleerd om vooral over te gaan op online en/of mobiel bankieren. Voor veel Deventenaren, ouderen, laaggeletterden en mensen met een beperking is het niet altijd eenvoudig om hun bankzaken op deze manier te regelen. Daarom kan iedereen die vragen heeft over bankieren iedere vrijdagochtend terecht bij het gratis inloopspreekuur Bankzaken in de Bibliotheek Colmschate.

Hoe kan ik een kopie van mijn rekeningoverzicht aanvragen? Hoe kan ik een machtiging aanvragen en wat te doen als mijn partner overlijdt? Gepensioneerde bankmedewerkers staan als vrijwilligers klaar om mensen op weg te helpen bij dit soort vragen. Zij fungeren als spin in het web, geven waar mogelijk zelf informatie of verwijzen door naar de juiste deskundigen. Ze geven altijd neutrale informatie, onafhankelijk van de bank waarvan iemand klant is.

Steentje bijdragen
Miny Kloosterboer-Roeterdink (70) is elke vrijdagochtend als vrijwilliger beschikbaar in de Bibliotheek Colmschate in Deventer. In haar functie als verkoopadviseur Particulieren bij een bank, informeerde zij in de afgelopen 25 jaar vele klanten over alle dagelijkse bankzaken. “De rol van gastvrouw past goed bij mij. Ook draag ik juist deze doelgroep een warm hart toe en wil ik mijn steentje bijdragen, zodat deze mensen de aandacht krijgen die ze verdienen.” Het gratis inloopspreekuur Bankzaken is een samenwerking van ABN AMRO, ING en Rabobank met de bibliotheken en de belangenorganisaties.

Vanaf vrijdag 6 januari 2023 vindt het inloopspreekuur iedere vrijdag plaats tussen 10:00 - 12:00 uur in de Bibliotheek Colmschate, Flora 259 in Deventer.