Skip to main content

Nieuws

Kunstcircuit gaat verder binnen de Bibliotheek

Kunstcircuit Deventer is per 1 januari verhuisd van de Keizerstraat naar de Stromarkt. De intermediaire functie van Kunstcircuit is vanaf dan gefuseerd met de Bibliotheek Deventer. De facilitaire functie wordt overgenomen door de Deventer Schouwburg.
Alice van Diepen, directeur van de Bibliotheek Deventer: "Ik kijk ernaar uit om samen met de collega's van Kunstcircuit deze functie door te ontwikkelen en creatieve verbindingen te zoeken met domeinen waar de Bibliotheek van oudsher actief in is. Vanaf het eerste moment heb ik er vertrouwen in gehad dat deze combinatie van functies goed past. Met deze fusie creëren we een rijker en breder programma voor de stad."

Intermediaire functie bij de Bibliotheek Deventer
De intermediaire functie van Kunstcircuit Deventer op het gebied van Onderwijs, Amateurkunst & Talentontwikkeling en het Sociaal Domein fuseert zoals gezegd met de Bibliotheek Deventer. De naam Kunstcircuit blijft bestaan en alle activiteiten met de huidige samenwerkingspartners worden vanuit de Bibliotheek Deventer voortgezet.
Dit samengaan van expertise op gebied van taal, kennis en informatie, cultuureducatie en -participatie en boekenerfgoed creëert een belangrijke meerwaarde voor de stad. Als culturele verbinder en adviseur is Kunstcircuit op haar plek binnen de Bibliotheek. Samen maken zij zich sterk voor de persoonlijke ontwikkeling van alle Deventenaren.

Facilitaire rol bij Schouwburg Deventer
Alle activiteiten van Kunstcircuit op gebied van verhuur van ruimtes aan onder andere kunstdocenten en culturele aanbieders zijn nu onderdeel van de Deventer Schouwburg. Diverse ontwikkelingen in Deventer, zoals de transformatie van het huidige cultureel centrum aan de Keizerstraat, maakten het gewenst de verhuurorganisatie van Kunstcircuit toe te voegen aan de Deventer Schouwburg. Op deze wijze blijven de ruimtes zowel in het centrum als Deventer-Oost beschikbaar voor het culturele veld. Na afloop van het culturele lesseizoen in de zomer draagt het gebouw aan de Keizerstraat niet langer de naam Kunstcircuit.