Skip to main content

Nieuws

Kinderen scoren boeken met Go Ahead Eagles en de Bibliotheek Deventer

Tot en met 14 april worden kinderen uit groep 5 door Go Ahead Eaglesspelers voor het project Scoor een boek uitgedaagd om boeken te lezen. Zoveel mogelijk, wel te verstaan. Aan dit jaarlijks terugkerende project van Bibliotheek Deventer en Go Ahead Eagles doen dit jaar 728 kinderen uit 34 groepen van 22 basisscholen uit de gemeente Deventer mee. Er doen ook meerdere scholen uit Zuthpen/Lochem mee aan deze editie van Scoor een boek.
Wat is Scoor een boek?
Het doel van Scoor een boek is het leesplezier van kinderen te stimuleren. Immers: als je plezier hebt in lezen, ga je het meer doen en word je er beter in. Eigenlijk een beetje hetzelfde als trainen voor een voetbalwedstrijd! Tijdens het project moedigen Go Ahead Eaglesspelers Jay Idzes, Rashaan Fernandes en Xander Blomme de kinderen aan middels filmpjes die in de klas vertoond worden. Ook brengt een bibliotheekmedewerker een bezoek aan de klas met een leesbevorderende werkvorm. Aan het einde van het project mogen de kinderen videobellen met hun Eagles-helden.

Thuis boeken scoren
Maar niet alleen op school wordt gelezen, óók thuis. Kinderen die op school meedoen met Scoor een boek krijgen een poster mee naar huis met leesopdrachtjes en -spelletjes. Die mogen ze met het hele gezin doen en kruisen ze af op hun poster. Is de poster vol? Dan mag hij ingeleverd worden in de bibliotheek. De kinderen krijgen een klein presentje én maken kans op een gesigneerde Go Ahead Eagles-voetbal. Deze leesposters zijn overigens ook in alle bibliotheken op te halen zo lang de voorraad strekt.