Skip to main content

Nieuws

‘Tijdens dauwtrappen je brunch bij elkaar happen!’

Salland boert eet‘Tijdens dauwtrappen je brunch bij elkaar happen!’

SALLAND – Op Hemelvaart (donderdag 18 mei) openen Sallandse boeren hun deuren voor fietsers. Salland Boert en Eet Bewust en LTO Salland organiseren ieder jaar een ‘boerenfietstocht’. Dit jaar pakken zij de organisatie samen op met de Belevenisfietsroute. Op ieder bedrijf krijgen de fietsers iets lekkers te eten of drinken.

‘Loeren bij verschillende boeren en weer met een volle buik richting huis; hoe leuk is dat?! De werkgroep, bestaande uit bovengenoemde drie organisaties en de meewerkende boeren, zijn enthousiast over hun concept. De fietsers krijgen een uniek inkijkje bij twee varkens- en melkveehouders, een loon- en mechanisatiebedrijf, geitenhouderij en akkerbouwer. Op ieder bedrijf is iets te happen; van een aspergesoepje tot een broodje beenham, en uiteraard zoveel mogelijk afkomstig van eigen boerderij.
De fietstocht is uitgezet in omgeving Okkenbroek. Starten kan tussen 9.30 en 11.00 uur op twee verschillende startpunten. Volwassenen betalen € 15,- en kinderen t/m 12 jaar kunnen meefietsen voor € 10,-. Aanmelden is al mogelijk. Via www.sallandboerteneetbewust.nl .Kiest u voor ‘Fiets de boer op – happen en trappen’. Nadat het formulier ingevuld is en de betaling voldaan is, heeft u een plek gereserveerd voor de fietstocht. Honden zijn niet toegestaan tijdens de fietstocht en de werkgroep hanteert een maximum aan het aantal deelnemers. Wilt u verzekerd zijn van een plekje, meld u dan zo snel mogelijk aan! Aanmelden is mogelijk tot en met 11 mei.

Salland boert eet bewust