Skip to main content

Nieuws

Informatiebijeenkomst rondom de Wereldwijzer Okkenbroek

Informatiebijeenkomst rondom de Wereldwijzer Okkenbroek
Donderdag 25-04 om 20u in zaal 2 van het OC

In de afgelopen dagen hebben wij als Plaatselijk Belang veel contact gehad met de Gemeente Deventer en de bestuurder van de stichting Varietas, waaronder onze school valt. De stichting Varietas maakt zich zorgen over de levensvatbaarheid van onze school, zorgen die ons op onhandige wijze hebben bereikt. Wij hebben ons toen genoodzaakt gevoeld om ruggesteun te zoeken bij de wethouder van onderwijs van de Gemeente Deventer. In de afgelopen dagen hebben we ons enorm gesteund gevoeld door de ambtenaren van de gemeente, waardoor we er vertrouwen in hebben dat het goed gaat komen met onze school; ook de gemeente ziet sluiting van de school niet als mogelijke “oplossing”.

Al vrij snel heeft een journalist van de Stentor te horen gekregen dat er vragen waren gesteld aan de wethouder van onderwijs door de raadsleden van Gemeentebelang Deventer. Deze journalist was niet bereid te wachten met het publiceren van het artikel dat hij hieraan wilde gaan wijden, ondanks de verzoeken die hiervoor zijn gedaan vanuit Plaatselijk Belang.

Liever waren we wat verder geweest in het proces van verkenning met de Gemeente Deventer en Stichting Varietas, zodat we een positief bericht konden delen, in plaats van de onzekerheid waarin we nu lijken te belanden. De timing van het artikel van de Stentor heeft dit echter niet mogelijk gemaakt.

Bij dit bericht vindt u het gezamenlijke persbericht van de Stichting Varietas en Plaatselijke Belang Okkenbroek. Dit schetst de situatie, maar biedt tegelijkertijd niet de informatie die jullie nu zouden willen krijgen. We hebben daarom gedacht om op korte termijn een bijeenkomst te organiseren in het OC, omdat we ons voor kunnen stellen dat er veel vragen zijn vanuit de ouders van de leerlingen van onze school en van de bewoners van ons dorp. Jullie zijn morgenavond 25 mei om 20:00 uur allemaal welkom in het OC. We zullen dan het verhaal helemaal vertellen en er is dan ook ruimte voor vragen.

capture persbericht wereldwijzer