Skip to main content

Nieuws

KrachtvanSalland-cheque: € 25.000 verdeeld over 28 initiatieven

Schermafbeelding 2022 04 04 155318

De KrachtvanSalland-cheque is een eenmalige bijdrage van maximaal € 1.000 die lokale initiatieven in Salland kunnen aanvragen. Hiervoor heeft provincie Overijssel een budget van € 25.000 beschikbaar gesteld. In de afgelopen 4 jaar hebben al ruim 125 projecten een KrachtvanSalland-cheque mogen ontvangen. Dit voorjaar konden inwoner(s) van Salland met kleinschalige initiatieven die de woon- en leefomgeving beter, mooier en leuker maken weer een aanvraag indienen. Van de totaal 97 aanvragen, hebben 28 lokale en sociale initiatieven de cheque ontvangen.

Initiatieven die met de bijdrage aan de slag kunnen
De bijdrage is bedoeld voor eenmalige kosten voor initiatieven en vernieuwde (onderdelen van) evenementen/activiteiten, die bijdragen aan de leefbaarheid. Waar in Olst in het Holstohus de jeugd een eigen plek organiseert, gaat een deel van de dorpskerk verduurzamen èn dienen als ruimte voor sociale activiteiten. Welsum gaat nieuwe bewoners verwelkomen met een welkomstmandje en in Luttenberg komt een popup camping voor gezinnen met een kleine beurs. In Mariënheem wordt een muziekcafé met livemuziek georganiseerd, de wijk Platvoet in Deventer organiseert een kinderstraatfeest. Nieuw Heeten pakt het groter aan en viert 100 dagen feest vanwege het honderdjarig bestaan. Om van al die feestelijkheden tot rust te komen kunnen kinderen binnenkort het blotevoetenpad in Mariënheem bewandelen. Ook kan je een bezoek brengen aan het weidevogelgebied “De Lierderbroekerpolder”. Dit is slechts een kleine greep uit de initiatieven die de KrachtvanSalland-cheque ontvangen. Op www.dekrachtvansalland.nl vind je alle projecten.

Initiatievencoach Salland
In vier regio’s in Overijssel helpen de initiatievencoaches van de provincie Overijssel bewonersinitiatieven met informatie, nuttige contacten en hulp bij het vinden van subsidies en fondsen. Dit wordt gedaan vanuit het programma Sociale Kwaliteit. In Salland is Giny Hoogeslag de initiatievencoach. Ze werkt binnen De Kracht van Salland samen met Sallandse organisaties en de gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte. Zo kun je snel en makkelijk gebruikmaken van kennis en contacten die er al zijn.

Crowdfunding
Daarnaast hebben initiatieven de mogelijkheid voor crowdfunding via www.samenvoorelkaar.nl. Samen voor Elkaar is de plek voor kennis en inspiratie voor jouw crowdfunding. Je krijgt persoonlijke begeleiding en je maakt kans op een bijdrage van de provincie Overijssel en fondsen. Ben je benieuwd hoe je mensen enthousiast krijgt om bij te dragen aan je initiatief? En wil je niet alleen geld en materialen inzamelen, maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Laat het Giny weten. Als meerdere initiatieven in Salland belangstelling hebben (minimaal 5) kan een workshop in Salland worden georganiseerd.

Meer info of vragen?
Via www.dekrachtvansalland.nl onder het kopje ‘wie zijn wij’ vind je een overzicht met alle Sallandse intermediairs. Dat zijn mensen die Sallanders kosteloos verder kunnen helpen op allerlei gebieden. Je kunt contact opnemen met Giny Hoogeslag via(06) 1348 8937 of g.hoogeslag@overijssel.nl. Op de website vind je ook de initiatieven die al eerder een KrachtvanSalland-cheque ontvingen.

Hier leest u in PDF een overzicht over de toekenningen  bijdragen in Overijssel