Skip to main content

Nieuws

Enthousiast concert leerorkest Basisschool Sancta Maria Lettele

Op maandag 4 maart gaven de leerlingen van het Leerorkest van basisschool Sancta Maria in Lettele een concert om te laten horen wat ze al kunnen.
Vanaf november vorig jaar hebben 50 leerlingen van groep 5, 6 en 7 op school muziekles gehad op een muziekinstrument van hun keuze: gitaar, drums, cello, saxofoon of koperblazen. In 12 lessen leerden ze de beginselen van hun muziekinstrument en samen muziek maken in het ‘leerorkest’. De lessen werden verzorgd door vijf muziekdocenten van Muziek Netwerk Salland, waarin muziekverenigingen (waaronder More Music Orkest uit Lettele/Okkenbroek) samenwerken.
Bij het concert speelde iedere instrumentengroep een of meerdere nummers en eigen composities apart. Ze hebben laten horen dat ze na slechts 12 lessen al aardig muziek kunnen maken op hun instrument. Daarnaast werden gezamenlijke nummers gespeeld zoals “als ik toch eens rijk was”, “chocolade” en “alweer te laat op school”, waarbij tussendoor ook nog werd gezongen door de leerlingen. Na afloop kregen de leerlingen een verdiend applaus van de (groot)ouders die massaal waren komen luisteren.
Kinderen en jongeren die na de kennismaking verder willen met muziek maken, kunnen meespelen in de jeugdband van More Music Orkest in Lettele/Okkenbroek. In de jeugdband van More Music Orkest spelen jongeren van 10 tot 18 jaar, popmuziek, filmmuziek en andere muziekstukken op een eenvoudig niveau, onder leiding van een professionele dirigent. Repetitie is om de week op maandagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur. Zie onze website voor de data, tijden en locatie. Naast het spelen in de jeugdband, kunnen jeugdleden via de vereniging ook muzieklessen op hun instrument krijgen tegen een gereduceerd tarief. Muziekles vindt plaats in overleg met de betreffende muziekdocent.
Meer informatie over muziek maken door jeugd en volwassenen bij de muziekvereniging More Music Orkest is te vinden op: www.moremusicorkest.nl.

jeugdorkest 04 2024