Skip to main content

Nieuws

Nieuwsbrief behoud onderwijs in Okkenbroek 

school 2024De Werkgroep behoud onderwijs Okkenbroek maakt zich hard voor het behouden van onderwijs in Okkenbroek. Graag informeren wij jullie over de acties die wij al hebben ondernomen en welke acties er nog aankomen.

Voor de binding en leefbaarheid in ons dorp is het van groot belang dat er goed onderwijs is. Als werkgroep willen wij graag alle ouders en ouders van toekomstige leerlingen op een goede manier vertegenwoordigen en daarnaast zicht hebben op wat volgens ouders belangrijk is voor een goede school.

De werkgroep heeft meerdere gesprekken gevoerd met diverse ambtenaren, wethouders en raadsleden van de gemeente Deventer. Deze hebben allen leefbaarheid in de kleine kernen hoog op hun prioriteitenlijst staan. 
De gemeente Deventer heeft ervoor gezorgd dat we een procesbegeleider hebben kunnen inschakelen die ons ondersteunt in het proces. Ook de provincie denkt en werkt hier actief aan mee; de gedeputeerde is in het dorp geweest en met hem hebben we de situatie besproken. De werkgroep zoekt samen met het schoolbestuur, de MR, de gemeente en de provincie naar mogelijkheden voor een toekomstbestendige school. Want dit is zeer zeker mogelijk!

Wat zijn onze vervolgstappen:
Contact leggen met andere kleine scholen in samenwerking met de gemeente en provincie.
Extra pr voor school verder buiten Okkenbroek, kleinschaligheid en voordelen hiervan; De kleine groepen geven veel ruimte voor persoonlijke aandacht en daardoor krijg je passend onderwijs. Leerlingen kunnen werken op hun eigen niveau, krijgen meer individuele aandacht en worden beter gezien. Hierdoor kan de leerkracht sneller problemen signaleren en bespreken met ouders. 
Organiseren van een open dag: een kijkje in de keuken, want we mogen trots zijn op onze mooie school in het groen!

De beste reclame is mond-tot-mond reclame, daar hebben we het hele dorp voor nodig!

Bij vragen, opmerkingen of suggesties aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, we gaan graag met je in gesprek. 
Laten we er samen voor zorgen dat we onderwijs behouden in Okkenbroek!

Hartelijke groet namens de werkgroep,

Theo Hoge
Patricia Bangma
Marjolein Vos
Jolanda Hoornenborg
Merlijn Vos