Verenigingen

Dorps Ontwikkelings Plan

Het tot stand brengen van het Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) in Okkenbroek is van start gegaan. Allereerst door de vorming van een kernteam, een soort regiegroep en tevens denktank.

Op hun beurt hebben zij er weer voor gezorgd dat alle Okkenbroekers de komende weken geïnformeerd worden over het DOP. En tevens de mogelijkheid krijgen om een bijdrage te leveren aan de toekomstvisie voor de komende, pakweg, 10 jaar.

Lees hier waarom er een Dorps Ontwikkelings Plan gemaakt wordt:
In januari startte het kernteam met slechts 3 leden. Maar een korte rondgang langs diverse Okkenbroekers zorgde er voor dat er nu een 9 personen sterkt team zit. Daarbij nog aangevuld door twee leden van Plaatselijk Belang. Het werk van dit kernteam zit er in juni 2012 op.


In het kernteam zitten Marieke Tuitert, Gerdy Ruiter, Hans Welgraven, , Ivonne Bieleman, Thecla Teeselink, Rob de Just, Henk Volkerink, Rob Wunderink en Frank Klein Koerkamp. Vanuit Plaatselijk Belang nemen Ria Klein Lebbink en /of Ewout Kleiboer deel.


Inmiddels hebben alle bewoenrs van Okkenbroek de folder/kaart over het Dorps Ontwikkelings Plan ontvangen. De folder informeert niet alleen over het plan het is tevens een kaart waarmee gereageerd kan worden. De Okkenbroekers worden een aantal vragen voorgelegd;


Wat vindt u belangrijk voor de toekomst? Wat moet er over 10 jaar in Okkenbroek zijn om er prettig te kunnen wonen?

Hoe kunnen we er voor zorgen dat dit er komt? Of er voor zorgen dat dit behouden blijft?

Heeft u nog andere suggesties en ideeën als het gaat om de toekomst van Okkenbroek ?

Tot en met 11 maart kan iedereen reageren. Heeft u de DOP kaart (nog) niet ontvangen, dan kunt u hieronder ook een exemplaar downloaden.


full DOP OkkenbroekAanvullend op de rondvraag dmv de kaart zijn er een aantal gesprekken gestart met Okkenbroekers. Deze zogenaamde keukentafelgesprekken vinden thuis plaats. De gastheer of vrouw mag zelf zijn of haar gesprekspartners uit nodigen. Naast deze keukentafelgesprekken vinden er ook aparte gesprekken plaats met tieners en jongeren en met de kinderen uit Okkenbroek.


Op zaterdag 14 april a.s., tijdens de slot manifestatie van Okkenbroek in Beweging worden de resultaten van de DOP kaarten en de de keukentafelgesprekken gepresenteerd. Later meer hierover.

Rust en ruimte voor mens en natuur.


Beeldmateriaal:
Jan Venekamp
Loes ten Anscher

Mis je iets op deze website of wil je iets doorgeven, stuur dan een email:
Klik hier en stuur de redactie een e-mail.

Ontwerp & Ontwikkeling: Blinck Media & Webdesign Buro

Copyright © 2021 Okkenbroek.net. Alle rechten voorbehouden.