Skip to main content

Nieuws

Ontwikkel je digitale vaardigheden

De Bibliotheek biedt gratis workshops en cursussen aan

De komende maanden staan er weer een aantal handige workshops en cursussen op de agenda van de Bibliotheek Deventer. Het gevarieerde aanbod is gratis en biedt iedereen de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier digitale vaardigheden te ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan het omgaan met een computer of informatie vinden op websites van de overheid. Ook kun je leren hoe je je smartphone beter kunt gebruiken. 

Veilig op internet
De cursus Klik & Tik is bedoeld voor mensen die nog niet of nauwelijks met een computer hebben gewerkt en graag veilig op internet hun weg willen vinden. Je leert in deze cursus de allereerste beginselen van werken met een computer en/of tablet en over internet. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur en start op 16 maart (Keizerslanden) en 11 april (Centrum).

Tijdens de cursus Werken met de e-overheid van Digisterker leer je werken met de websites van de overheid. Ook leer je een DigiD aanvragen en gebruiken. De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur en start op 3 maart in de Bibliotheek Centrum. 

Digitaal contact met je huisarts
Contact met de huisarts verloopt steeds vaker digitaal via je smartphone, tablet of computer. Wil je weten hoe je online een vraag kunt stellen, medische gegevens kunt inzien, een herhaalrecept kunt aanvragen of een afspraak kunt maken? In de workshop DigiVitaler - Patiëntenportaal portaal huisarts leer je om zelf dit soort gezondheidszaken te regelen via mijngezondheid.net. Dit is een online omgeving waarmee alle huisartsen in Deventer werken. Er is nog plek bij de workshop op 22 maart in de Bibliotheek Centrum. Bij voldoende belangstelling zal de workshop vaker worden aangeboden.

Meer met je telefoon
In de cursus Hoe haal ik het beste uit mijn telefoon leer je wat je allemaal kunt doen met een smartphone en hoe je er het beste uit kunt halen. Tijdens de cursus worden instellingen, beveiliging en het downloaden van apps uitgelegd. Maar ook Whatsapp, foto's overzetten op je computer, e-mail en spelletjes worden niet vergeten. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur en start op 14 april in de Bibliotheek Centrum.

Meer informatie
Wil je meer weten of je aanmelden voor een cursus of workshop? Bel dan naar 0570 - 675700 of stuur een mail naar digitaalhuis@bibliotheekdeventer.nl. Kijk voor het complete aanbod en alle data en tijden op www.bibliotheekdeventer.nl/agenda . De cursussen en workshops worden regelmatig herhaald.