Skip to main content

Nieuws

Koop lokaal, rechtstreeks bij de boer

Op zaterdag 11 maart is van 11.00 tot 13.00 uur de feestelijke start van de voedselcoöperatie VoedSaam Okkenbroek in het Noaberhuus.
Kom kijken en proef van alle lekkere producten van de boeren uit de omgeving.

Een groep enthousiaste vrijwilligers uit het dorp hebben een aantal maanden alles voorbereid en nu is het zover. Iedereen kan mee gaan doen.

Op zaterdag 11 maart kun je kennismaken met het aanbod van VoedSaam Okkenbroek. Van diverse soorten vlees, aardappelen en eieren tot groenten, fruit, meel, zuivel en brood. We werken op dit moment samen met 5 boeren en met Korenmolen de Leeuw. In de toekomst komen er misschien nog wat seizoenproducten bij als asperges en zomerfruit. Een deel van de boeren teelt gangbaar en een deel biologisch. Juist de diversiteit maakt het zo compleet. Als boeren en consumenten zorgen we samen voor een vitale regio. We doen het voor en met elkaar.

De boeren (makers) zetten wekelijks hun producten op de website en als consument (opmakers) bestel je zo vaak en zoveel je wilt. Als je wilt kan het wekelijks.
Op zaterdag haal je als opmaker om beurten alle producten op bij de boeren. Leuk om even contact te maken met de makers. In het Noaberhuus verdeel je alles in kratten en daarna komt iedereen onder het genot van een kopje koffie alle boodschappen ophalen. Je betaalt via een tikkie.

Heb je geen mobiel of computer en je wilt toch inkopen bij de boeren, vraag dan gewoon een naaste het voor je te doen.

In de afgelopen maanden is alles tot stand gekomen met ondersteuning van de Ulebelt, Jeroen Korterik als de beheerder van de website en Wij Deventer.

Wil je meer weten kijk dan op www.voedselcoop.eu-> VoedSaam Okkenbroek, stuur een email naar voedsaamokkenbroek@gmail.com of neem contact op met Marjolein Vos 06-55141049 of Erna ter Steege 06-30442804