Skip to main content

Nieuws

Informatieavond winveld Vitens

De vraag naar drinkwater blijft de komende jaren stijgen. Om aan die stijgende vraag te kunnen blijven voldoen, werkt Vitens in heel Overijssel aan een toekomstbestendige drinkwatervoorziening. In maart 2024 is Vitens gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een nieuw winveld in Espelosebroek. Begin juli starten de werkzaamheden zoals het boren van de nieuwe waterleiding naar het nieuwe winveld. 

Informatieavond

Op 27 juni organiseren wij een informatieavond waar u van harte voor bent uitgenodigd. De bijeenkomst is in Ons Centrum Okkenbroek - Oerdijk 141, 7435 PJ Okkenbroek. Tijdens deze avond is er mogelijkheid tot het stellen van vragen over de werkzaamheden op ons nieuwe winveld. De informatieavond start om 19:00 en zal duren tot +/- 21:00. Tijdens dit tijdsbestek is er mogelijkheid tot een vrije inloop. 

Wat gaat Vitens doen?

Vanaf juni 2024 tot medio 2025 leggen we een nieuw winveld aan. Een winveld is een verzameling winputten. Met winputten halen we water uit de grond om drinkwater van te maken.

We plaatsen 8 nieuwe winputten naast ons bestaande winveld in Espelosebroek. Hiermee ontlasten we de bestaande winputten doordat we per put minder water uit de grond halen. Zo verlengen we de levensduur van de winputten. We blijven in totaal dezelfde hoeveelheid water uit de grond halen als we nu doen.

Wat merkt u ervan? 

Op dit moment verwachten wij geen hinder voor de omgeving als gevolg van de werkzaamheden.

Contact Vitens 

Heeft u vragen over dit project? Neem contact op met de omgevingsmanager, Annelies Tigchelaar via 06-22279011.